Beech
Image default
Geschenken

De meest originele medailles bestellen voor de beste prijs

Wanneer je een evenement met een prijsuitreiking organiseert wil je natuurlijk met originele prijzen op de proppen kunnen komen. Een originele prijs betekent dat jouw toernooi of wedstrijd langer in het geheugen blijft hangen en dat is positief voor terugkerende evenementen. Maar je wilt je niet blauw betalen aan de prijzen die je uitreikt. Bij het organiseren van een wedstrijd heb je altijd te maken met een budget en wat je aan sportprijzen uitgeeft kun je niet aan andere zaken besteden. Daarom in dit artikel een aantal tips waarmee jij originele sportprijzen voor de beste prijs koopt.

Wat bepaalt de prijs van een medaille?

Om voor de hand liggende redenen kunnen we stellen dat een medaille flink goedkoper is dan bijvoorbeeld een gouden beker. Maar ook bij medailles onderling kunnen de prijzen flink uiteen lopen. Door de volgende punten in aanmerking te nemen kun je bepalen in welke prijscategorie je uitkomt met jouw wensen voor sportprijzen.

Materialen

De meeste medailles die je kunt bestellen zijn gemaakt van kunststof en niet van metaal. Dat heeft tot voordeel dat niet alleen het materiaal maar ook het productieproces een stuk goedkoper wordt. Er zijn nog wel prijzen met edelmetalen verkrijgbaar maar deze zijn wel een stuk duurder.

Grootte

De grootte van medaille die je wilt kopen is ook van belang voor de prijs die je betaalt. Een grotere medaille kost meer aan materiaal en ze zijn vaak rijker versiert waardoor de prijs oploopt. Vaak heb je hierbij wel meer keuze in het samenstellen van je sportprijzen.

Hoeveelheid

Medailles zijn in veel gevallen te bestellen tegen aantrekkelijke staffelkortingen. Wanneer je goedkope medailles zoekt in grote oplagen, bijvoorbeeld als prijs voor het meedoen bij sportdagen op school, informeer dan altijd naar de mogelijkheden om grote oplagen tegen een lagere stuksprijs te bestellen.

Maak het origineel!

De prijs is natuurlijk een belangrijk onderdeel bij het inkopen van sportprijzen maar je bent natuurlijk ook op zoek naar originele prijzen. Een sportprijs is iets om trots tentoon te stellen en een prijs die goed past bij het evenement reflecteert positief op jou als organisator. Bij verschillende aanbieders kun je de medailles die je bestelt tijdens het bestelproces personaliseren met eigen afbeeldingen en tekst.