Beech
Image default
Woning en Tuin

De nieuwste trends voor je eetkamer

Je eetkamer kan een belangrijke plek voor je zijn in je huis. In deze kamer eet je, dus het is belangrijk dat het er mooi uit zien. Misschien kijk je nu naar je eigen eetkamer en vind je dat die toe is aan een make-over. Misschien vind je de eetkamerstoelen niet meer mooi, of de eettafel zelf. Of allebei niet meer. Misschien vind je dat de kamer te weinig decoratie heeft, of juist dat het te veel is. Wat het ook is, in deze tekst gaan we over een aantal nieuwe trends voor je eetkamer. Je kan zelf kiezen of je deze trends wat vind en ze wellicht op je eigen eetkamer wilt toepassen, of er inspiratie uit wilt halen.

 

Eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen kunnen elke kant op gaan. Er zijn veel verschillende soorten stoelen, van een klassieke stijl tot een wat meer modernere. Stoelen in lichte kleuren, donkere kleuren, of gewoon zwart of wit. Alles is mogelijk. Maar wat je ook je smaak is, ik denk dat iedereen het er mee eens is dat een (eetkamer)stoel comfortabel moet zijn. Dat is taak nummer een van een stoel. Dus als je gaat winkelen voor nieuwe stoelen, let dan goed op het comfort. Maar niet alleen de zitting voegt comfort aan de stoel toe. Let ook op de hoogte van de stoel. Kan je goed met je voeten op de grond? Kan je strak tegen de leuning aan zitten/goed rechtop zitten? Deze aspecten zijn allemaal belangrijk tijdens het kiezen van nieuwe stoelen.

 

Trendy eetkamerstoelen

Nu je weet waar je allemaal op moet letten op een technisch level, is het tijd om het te hebben over de stijl van de stoel. Het zou goed kunnen dat je oog tijdens het shoppen op een bepaalde stoel valt en dat je gewoon die wilt. Het is fijn als gelijk weet wat je wilt. Maar het is ook goed mogelijk dat je niet meteen kan kiezen. Als je iets trendy wilt, kan je het beste kiezen voor iets Scandinavisch, industrieel, retro of maximalistisch. Als laatste is het ook belangrijk om te kijken naar het soort materiaal waarvan de stoel is gemaakt. Voor eetkamerstoelen wil je misschien iets chics, maar zorg ervoor dat als je er ooit iets op knoeit, je de vlekken nog uit de stoel kan krijgen. Anders is het erg zonde van je nieuwe stoelen.

 

Een nieuwe eettafel

Als je vind dat het tijd is voor een nieuwe eettafel, moet je goed kijken hoe groot je kamer is. Hoe groter de kamer, hoe beter een grote(re) tafel in de kamer past. In een kleine ruimte neemt een grote tafel te veel ruimte in, maar een kleine tafel in een grote ruimte is ook geen gezicht. Ook voor eettafels (en andere soorten tafels, zoals een salon- of bijzettafel) zijn Scandinavisch, industrieel, retro of maximalistisch trendy stijlen. Je zou ervoor kunnen kiezen om de stoelen en de tafel niet in dezelfde stijl te doen, maar door dat wel te doen past alles goed bij elkaar. Op die manier straal je een duidelijke stijl uit, wat vaak goed uitpakt. Maar uiteindelijk is het je eigen keuze natuurlijk.

 

https://www.vidaxl.nl/g/5886/eetkamerstoelen