Beech
Image default
Zakelijk

Handige apparatuur voor het bedrijf

Als je een bedrijf hebt, is het belangrijk dat alle spullen goed werkt en van goede kwaliteit zijn. Zo kan jij en de rest van je bedrijf optimale resultaten behalen. Want spullen van goede kwaliteit zorgen ervoor dat je maar een keer hoeft te betalen voor bepaalde producten. Het spreekwoord luidt ook niet voor niks ‘goedkoop is duurkoop’. Dit houdt in dat als je producten met een lage kwaliteit koopt voor een lage(re) prijs, deze dingen vaak sneller stuk gaan, waardoor je ze weer moet maken of vervangen. Dit kost vaak dan ook weer geld, en soms nog meer dan als je gewoon in een keer een wat duurder product had gekocht met een betere kwaliteit.

 

Handige apparaten

Behalve dat het slim is om te investeren in goede kwaliteit spullen, is het ook handig om te bedenken welke apparaten je allemaal nodig hebt. Aan een computer en een printer en etc. zal je wel al hebben gedacht. Maar in deze tekst gaat het over apparaten, zoals videofonie, en accessoires, zoals een coax kabel, waar je misschien niet meteen aan had gedacht. Deze twee items zijn niet per sé zeer noodzakelijk om bij je bedrijf te hebben, maar zijn wel uitermate handig. Zo is een coaxkabel nodig voor het doorgeven van hoogfrequente signalen voor zowel radio als televisie. Een videofoon is een apparaat dat bij de voordeur kan worden geplaatst. Zo zie je meteen wie er voor de deur staat zonder eerst naar de deur te hoeven gaan als er wordt aangebeld.

 

Coaxkabel uitgelegd

Een coaxkabel is dus een kabel die wordt gebruikt voor het doorgeven van hoogfrequente signalen voor radio en televisie. Dit is door bekenden providers, bijvoorbeeld Telenet of Proximus. Deze kabel is een tweepolige kabel die concentrisch is (de binnen- en buitengeleider, de kern en de mantel hebben dezelfde as). Coaxkabels zijn in verschillende lengtes en diktes te verkrijgen. Hoe groter de diameter van een coaxkabel, hoe beter de kwaliteit van het signaal is. Alleen zijn de wat dikkere kabels niet altijd geschikt voor binnenshuis. Dat is dus wel iets waar je rekening mee moet houden. Deze dikkere kabels passen vaak niet in de buizen die in huizen zijn aangelegd.

 

Videofoon uitgelegd

Een videofoon is erg handig om te zien wie er voor de deur staat zonder eerst naar de deur toe te moeten gaan. Als je je bedrijf vanuit kantoor runt (maar dit apparaat kan ook handig zijn als je vanuit je eigen huis of op een andere manier je bedrijf runt), kan het soms stormlopen met mensen die aan de deur staan. Soms mensen die je wel daar wilt zien, maar vast ook wel genoeg die je niet wilt zien. Het kost veel kostbare tijd om steeds maar weer de deur te moeten beantwoorden en zo uit je concentratie te worden gehaald. Dit is zonde van je tijd, en al helemaal als je wist dat het ook anders kon.

 

Voordelen van een videofoon

Met een videofoon kan je de deur gewoon vanaf je bureau beantwoorden. Het werkt als volgt: de bezoeker belt aan, en een melding gaat af op jouw telefoon. Via een app en videorecorder kan je de bezoeker die voor je deur staat zien. Via microfoons kunnen jullie met elkaar converseren. Als het een ongewenst iemand is, hoef je dus niet eerst naar de deur te gaan om te vertellen dat je geen interesse hebt in waar diegene ook voor kwam. Is het echter een wel gewenst iemand, dan kan je alsnog naar de deur lopen en bijvoorbeeld de gast binnenlaten, of het pakketje aannemen.

 

https://gigatek.be/nl/elektrisch-installatiemateriaal/kabel-en-draad/elektriciteitskabels/coax-kabel