Beech
Image default
Aanbiedingen

De opkomst van Black Friday

De wereldwijde groei van de sales en populariteit van Black Friday inclusief Cyber Monday is over de afgelopen vijf jaar  jaar na jaar behoorlijk toegenomen. Vanaf het begin van deze eeuw is het in veel landen zelfs de drukste winkeldag van het jaar geworden. Dit komt vooral omdat steeds meer retailers speciale promo’s en aanbiedingen hebben. 

De ultieme dag om voor de feestdagen te shoppen

Voor wie het trouwens nog niet wist: de term Black Friday is in het begin van de jaren zestig in Philadelphia ontstaan. Het werd vooral super populair toen de Amerikaanse retailers zich realiseerden dat ze door de prijzen te verlagen bijzonder grote menigten konden trekken. Black Friday werd zo de ultieme dag om voor alle feestdagen in december te shoppen. De meest gekochte artikelen zijn daarbij elektronica en populair speelgoed, omdat deze dan veelal drastisch afgeprijsd worden. Maar ook veel andere prijzen worden aangenaam verlaagd, van woninginrichting tot kleding.

Noteer alvast deze belangrijke winkel datum

Omdat Black Friday altijd op de vrijdag na Thanksgiving plaatsvindt, weten we natuurlijk al wanneer de Black Friday datum dit jaar zal zijn. Noteer vrijdag 25 november 2022 daarom maar groot in jouw agenda. Het is als slimme koopjesjager zeer verstandig dat jij dit doet. Want het ziet ernaar uit dat Black Friday 2022 opnieuw een historisch verkoopevenement gaat worden!

Waarschijnlijk de grootste ooit

Vorig jaar werden de Black Friday verkopen nog door de wereldwijde problemen met de toeleveringsketens afgeremd. Die problemen zijn nu min of meer voorbij. Dus wordt de verkoop van Black Friday 2022 waarschijnlijk de grootste ooit! Van scherp geprijsde 4K OLED tv’s tot de laatste gaming consoles, Android mobieltjes en iPhones. Van fijn afgeprijsde Bluetooth hoofdtelefoons en laptops tot  nog veel meer! We verwachten dat ook dit jaar weer veel grote black friday deals voorbij zullen komen.

Zet je schrap!

Maar je moet je dit jaar wel schrap zetten en er als de kippen bij zijn om de beste koopjes binnen te halen. Nu de kosten van huishoudelijke uitgaven een groot zorgpunt in heel Europa zijn, wordt er van veel prijsbewuste consumenten verwacht dat ze eerder met hun kerstinkopen zullen beginnen. Ook de stijgende brandstofkosten moedigen ook aan om vanuit huis te gaan shoppen.

Men zal zo zeker op de beste online prijzen van Black Friday azen. Deze deals zullen allemaal met haviksogen aangekeken worden. En zullen ook door een vliegensvlugge muisbeweging gecontroleerd en binnengehaald worden.

Bereid je strijdplan dus goed voor

Hoewel het nog te vroeg is om precies te weten wat voor soort deals we tijdens black-week in 2022 zullen zien, zullen de populairste items tijdens de Black Friday uitverkoop van vorig jaar ook nu weer bovenaan de shoppinglijsten staan. Denk daarbij vooral aan de Apple AirPods en Watches, laptops, tv’s, consoles en speelgoed van bekende merken, zoals LEGO.

 

Jouw strijdplan optimaal voorbereiden is dit jaar absoluut noodzakelijk om zo de beste deals te scoren. Dus weet jij al waar jouw muishand het meest voor jeukt?