Beech
Image default
Vervoer en transport

Wat houdt een goede fietsendrager in?

Als je van fietsen houdt, moet je niet alleen investeren in een hoogwaardige fiets. Je dient ook een Thule fietsendrager aan te schaffen. Als je een fietsendrager hebt, kun je je fiets makkelijker overal mee naartoe nemen. Misschien verveel je je tijdens het rijden op een stadsweg. Je wilt misschien ergens fietsen terwijl je geniet van het uitzicht op de bergen. Je hoeft dus alleen maar de fietsendrager op je auto te monteren en je fiets erop te zetten. Fietsendragers zijn er echter in verschillende soorten en merken. Het kan moeilijk voor je zijn om de beste fietsendrager te kiezen. Om een ​​goede fietsendrager te kiezen, dien je je aan de onderstaande kenmerken te houden.

Makkelijk te gebruiken

Een goede fietsendrager moet gebruiksvriendelijk zijn. Dit betekent dat het gemakkelijk te installeren, te verwijderen en van plaats naar plaats te vervoeren moet zijn. Als je op zoek bent naar een permanente oplossing, dan kun je overwegen een rack voor aan de muur of een rack inclusief montagemateriaal. Als je echter iets draagbaars of tijdelijks wilt, moet je naar andere opties kijken, zoals bagagedragers of aan de trekhaak gemonteerde rekken. Deze fietsendragers zijn gemakkelijker te installeren en te verwijderen van je voertuig, maar bieden nog steeds voldoende ondersteuning voor je fiets. Als je dan meerdere fietsen wilt vervoeren, kun je een Thule fietsendrager 3 fietsen bestellen.

Compatibel met elk type fietsen

Een goede fietsendrager moet geschikt zijn voor elk type fiets, inclusief mountainbikes, racefietsen en hybride fietsen. Misschien wil je ook dat er meerdere fietsen tegelijk op passen. Voor elk type fiets zijn namelijk verschillende soorten dragers beschikbaar. Als je meerdere fietsen op één reis wilt meenemen, zorg er dan voor dat de gekozen fietsendrager ze allemaal tegelijk kan dragen. Zo hoef je niet een individuele bagagedrager te installeren om alle fietsen te vervoeren. Daarnaast kun je er zeker van zijn dat je fietsen niet beschadigd raken tijdens het rijden.

Het moet veilig zijn

Een fietsendrager moet veilig zijn voor zowel je voertuig als je fietsen. Het gewicht van de bagagedrager moet gelijkmatig over het voertuig worden verdeeld. Op deze manier zal het je auto niet beschadigen of krassen. Het moet ook veilig op zijn plaats worden vastgezet. Zo kantelt hij niet tijdens het rijden op de snelweg. De fietsendrager moet banden of haken hebben. De riemen kunnen je fietsen stevig op hun plaats houden, zodat ze niet vallen tijdens het rijden op de weg. Kies voor een fietsendrager met een spanband zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat er iets losraakt tijdens het rijden. Daarnaast is het aan te raden om te kiezen voor een fietsendrager die is voorzien van een slot. Met deze beveiligingsfunctie kun je de fiets op de drager vergrendelen. Je kunt gemoedsrust hebben bij het stoppen in restaurants of andere plaatsen. Het slot kan je fietsen beschermen tegen diefstal. De dieven kunnen je fiets niet uit de drager halen.