Beech
Image default
Financieel

Extra financiële ruimte creëren

Misschien vraag je je wel eens af hoe je eenvoudig wat extra financiële ruimte kunt creëren. Soms heb je ineens extra geld nodig, bijvoorbeeld vanwege een onverwachte uitgave. Als je rood mag staan op je betaalrekening is dat misschien een optie, maar als je dat liever niet doet dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een doorlopend krediet. Hieruit kun je geld opnemen als je het nodig hebt. Heb je het geld niet nodig dan betaal je ook geen rente, je betaalt namelijk alleen rente voor het deel dat je hebt opgenomen.

Waar kan ik een goedkope lening afsluiten?

Je kunt onder andere geld lenen op Overstappen.nl. Hier kun je heel eenvoudig leningen vergelijken. Zo ontdek je snel en eenvoudig bij welke geldverstrekker je terecht kunt voor de goedkoopste lening. Let niet alleen op het percentage wat je aan rente betaalt maar ook op de kosten die in rekening worden gebracht. Aan de hand van je uiteindelijke maandlasten kun je dan snel zien welke lening het voordeligst voor jou is. Als je kiest voor een doorlopend krediet gelden weer andere regels, ook daarvoor geldt dat het belangrijk is die goed te lezen voordat je een contract aangaat.

Hoe maak ik mijn leningen goedkoper?

Als je al eerder een lening hebt afgesloten dan kun je overwegen om je leningen samen te voegen als je opnieuw geld wilt lenen voor een bepaald doel. Een lening oversluiten kan soms voordeliger zijn omdat je dan een lager rentepercentage betaalt. Maar het is sowieso overzichtelijker als je maar 1 lening hoeft af te lossen. De kans dat je een aflossing vergeet wordt daardoor een stuk kleiner en je kunt ook gemakkelijker bijhouden hoeveel aflossingen je nog te gaan hebt voordat je je schuld hebt betaald.

Alleen geld lenen als dat verantwoord is

In alle gevallen geldt dat geld lenen een noodzaak moet zijn. Leen geen geld voor zaken die je ook kunt uitstellen. Die mooie vakantie is misschien leuk, maar geen noodzaak. Je kunt er ook voor sparen. Dan betaal je geen kosten en ben je dus per saldo sowieso voordeliger uit. Ga ook geen leningen aan als je de aflossing eigenlijk niet kunt betalen. Houd jezelf op dat punt niet voor de gek want je komt vroeg of laat gegarandeerd bedrogen uit. Als je eenmaal achterstanden oploopt is het vaak heel moeilijk om die weer in te lopen en worden er vaak extra kosten in rekening gebracht omdat je te laat bent met afbetalen.

https://www.overstappen.nl/geld-lenen/