Beech
Financieel

Hoe kan je het beste geld lenen

Een persoonlijke lening kan voor van alles gebruikt worden. Het is daarom een vaak voorkomende lening. Als er iets mis is met je auto of er komen onverwachte kosten, dan kan het wel eens zijn dat je niet genoeg geld hebt om dit te betalen. In dit soort situaties kan een persoonlijke lening helpen om een zure situatie wat lichter maken. Maar hoe kun je het beste omgaan met je lening?

Wees verantwoord

Als je gaat lenen is het belangrijk dat je ook verantwoord gaat lenen. Ga dus geen leningen afnemen waarvan je niet weet of je ze terug kunt betalen. Kijk naar je maandelijkse kosten en hoeveel je van je salaris kunt missen en leg dat aan de kant om je lening terug te betalen. Met leningen is het zo dat je goedkoper af bent hoe sneller je je lening afbetaald. Dus wil jij goedkoop lenen? Zorg dan dat je een budget opstelt voor de maanden waarin je je lening moet afbetalen en zo veel mogelijk geld terugbetaald.

Waarom geld lenen?

Een persoonlijke lening afsluiten kan vaak gunstig zijn als je in een situatie zit waar je momenteel niet over het nodige geld beschikt, maar weet dat je het geld wel zou kunnen verdienen gedurende een bepaalde periode. Zo kan het zijn dat je in een slechte periode zit met je bedrijf dankzij de coronacrisis en een noodpakket nodig hebt om ervoor te zorgen dat je bedrijf niet helemaal kopje onder gaat. Als je weet dat je in reguliere tijden wel gewoon geld verdient, dan kan een lening je hierbij helpen. Je kunt ook slim omgaan met leningen. Zo kan het zijn dat je een auto wilt kopen en je hebt hier ook het kapitaal voor. In plaats van de auto direct te kopen zou je een lening kunnen afsluiten voor je auto en je eigen geld in een lage risico fund stoppen. Zolang dit fund meer uitbetaald per maand dan je aan rente kwijt bent zit je uiteindelijk in de plus.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/kenmerken/goedkoop

Gerelateerde artikelen

Extra geld lenen als 19 jarige.

Heb je spoed geld nodig vandaag?

Loon is bepalend