Beech
Image default
Woning en Tuin

LED inbouwspots: ideaal voor een kleiner huishouden

Het is voor mensen vaak lastig om een kleiner huishouden fraai in te richten, door de beperkte ruimte waardoor er veel minder mogelijkheden zijn. Wanneer je toch alle basis elementen in de inrichting terug wil laten komen maar toch een fijne sfeer hebben en alles ook functioneel moet zijn, wordt het een lastige samenstelling. Toch zijn er manieren om een kleiner huis fraai in te richten, in onderstaande artikel geven we u hier een aantal tips voor.

Multifunctionele meubels: Je wil de ruimte die je hebt volledig benutten en er optimaal gebruik van maken door elke centimeter te gebruiken. Multifunctionele meubelstukken zijn daarbij erg handig. Denk bijvoorbeeld eens aan een tafel die verlengd kan worden of een bank die ook een extra logeerbed kan worden als er gasten zijn. Deze meubelstukken doen qua stijl helemaal niet meer onder voor de “normale” meubels, waardoor dat absoluut geen belemmering hoeft te zijn. Functionaliteit betekent niet meer dat het er niet fraai uit kan zijn. Op het gebied van multifunctionele meubels zijn er zoveel mogelijkheden dat er altijd wel een optie is die binnen jouw smaak past.

Lagen: Door het gebruik van lagen kun je de illusie creëren dateen ruimte meer diepte heeft dan er daadwerkelijk is. Het is bij iedereen wel bekend dat dit met spiegels mogelijk is, maar je kunt ook lagen creëren met gekleurde kussens die je neerlegt op een effen bank of met een vloerkleed dat een andere kleur heeft dan de vloer eronder.

Verlichting / Inbouwspots LEDDoor het gebruik van LED inbouwspots met lichte kleuren draag je ook bij aan de illusie dat de ruimte groter lijkt dan deze ruimte eigenlijk is. De betreffende woonruimte lijkt door deze toepassing ook een stuk ruimtelijker omdat je geen ruimte besteedt aan verlichting, omdat deze in het plafond verwerkt zit. Veel LED inbouwspots zijn zelfs dimbaar en in verschillende kleuren te krijgen, zodat je in elke ruimte exact de sfeer kunt creëren die jij graag terug wil laten komen.

Hoogte: Vaak is er in een kleiner huis ook minder ruimte in de breedte beschikbaar, daarom kun je ervoor kiezen om nog efficiënter gebruik te maken van de hoogte van je woning en meubilair te nemen dat vooral in de hoogte ruimte inneemt. Er zijn speciaal hiervoor kasten die in kleinere huizen perfect van toepassing zijn.

Afscheiden: Meer ruimte creëren kan bijvoorbeeld ook door de beschikbare ruimtes in tweeën te delen, zodat je aparte ruimtes hebt voor verschillende activiteiten. Hiervoor zijn er speciale room dividers, of kunt u een boekenkast of glazen wand gebruiken.

https://www.ledinbouwspotsleds.nl/be-nl