Beech
Image default
Auto

Bijtelling voor ondernemers

Als ondernemer zul je het erg druk hebben en veel deelnemen aan het verkeer, om zo klanten te bezoeken of producten te vervoeren. Uiteraard kan het voorkomen dat je de auto ook voor privégebruik inzet en zo eveneens extra belasting moet betalen over deze kilometers. Het wordt door de Belastingdienst namelijk gezien als aanvulling op het inkomen en het is belangrijk inzicht te krijgen in hoe dit berekend wordt. Zo voorkom je problemen en kun je zorgeloos de leaseauto gebruiken. 

Zakelijk leasen bij Auto Lease Centrale met privégebruik

Bijtelling geldt voor ondernemers, net zoals dit voor werknemers wordt berekend die een auto van de zaak krijgen. Alle ondernemers dienen aan te geven hoe de leaseauto is gebruikt en hoeveel kilometers er in eigen tijd zijn afgelegd. Waar de bijtelling voor werknemers wordt geheven in de inkomstenbelasting onder noemer van ‘loon in natura’, wordt de bijtelling bij ondernemers opgeteld bij de winst van de onderneming. Op deze wijze wordt dit ook als een vorm van aanvullend inkomen beschouwd.

Bijtelling voorkomen

Er is echter een loophole. De bijtelling wordt bij ondernemers pas meegerekend zodra er meer dan 500 kilometer per jaar extra met de leaseauto is gereden voor persoonlijke doeleinden. Wil je voorkomen dat de kilometers voor eigen gebruik worden meegerekend op de winst, dan zul je alle kilometers nauwkeurig moeten registreren. Dit valt onder een zogeheten rittenadministratie die de Belastingdienst kan overtuigen van het minimale privégebruik. 

Offerte voor zakelijk leasen

Een zakelijk auto leasen kan zeker voldoende voordeel opleveren. Zeker als je goed op de hoogte bent van alle regelgeving, kun je hierin nog verder je voordeel doen. Vraag vooraf altijd een offerte aan bij Auto Lease Centrale en de leasemaatschappij kan je over alle ins-and-outs advies geven. Zo kun je volop profiteren van alle voordelen die zakelijk leasen te bieden hebben en kun je zorgeloos de weg op.

https://www.zakelijkautoleasen.nl/