Beech
Adverteren

Tips om je webinar interactief te maken

Om kennis over te dragen worden er (bijvoorbeeld door bedrijven) regelmatig webinars ingezet. Net als bij lezingen, workshops, colleges of andere vormen van kennisoverdracht leert het publiek echter maar weinig als er alleen maar wordt geluisterd. Wil je binnenkort een webinar organiseren? Dan is het dus belang dat je je webinar interactief maakt. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? De tips in dit artikel zullen je ermee op weg helpen!

 

Tip 1: Start een discussie

Een voor de hand liggende methode is het starten van een discussie met je publiek. Je zou het publiek kunnen vragen om vragen te stellen via de live chat, zodat je deze vervolgens live kan behandelen. De mensen die het webinar volgen zouden dan eventueel ook nog eens kunnen meedenken, zodat er nóg meer interactie ontstaat in de chat. Ook zorgt dit mogelijk voor nieuwe inzichten.

 

Tip 2: Daag het publiek  uit

Je kunt het publiek op allerlei verschillende manieren uitdagen tijdens de webinar. Bedenk bijvoorbeeld een prijsvraag waarbij ze korting of leuke prijzen kunnen winnen, of vraag het publiek een opdracht te maken die ze vervolgens kunnen inzenden. Ook handig: geef aan dat je in het volgende webinar de winnaar bekend maak van zo’n prijsvraag. Zo kun je ervoor zorgen dat het publiek naar je webinars blijft komen, én dat ze je niet vergeten.

 

Tip 3: Gebruik een poll of stelling

Om te kijken of het publiek nog oplet én om te zorgen dat er meer interactie ontstaat, kun je een poll of stelling gebruiken. Zo kom je er ook nog eens achter hoe het publiek over bepaalde zaken denkt, wat erg nuttig kan zijn. Je zou ook tussendoor kunnen vragen of alles tot nu toe duidelijk is of dat iemand nog feedback heeft, zodat je de aandacht behoudt. Zorg tot slot dat je over een goede laptop beschikt, zodat de boel niet vastloopt.

Gerelateerde artikelen

Plantenlabels

iPhone reparatie: bij New Phone Repair bent u op het uitgekozen adres

iPhone reparatie