Beech
Image default
Eten en drinken

Recepten met tomaten voor kerst

Ook met kerst kan je je gasten omverblazen met recepten met tomaten. Dankzij de kwaliteitsvolle tomaten van Stoffels Tomaten uit Rijkevorsel ben je bovendien helemaal zeker dat je tomaten met veel smaak op het bord van je gasten legt. Hun prestigieuze Toma’Chef-tomaten zijn perfect geschikt voor feestelijk gelegenheden zoals kerst.

Schotel je gasten enkel kwaliteit voor

Eén van de klassiekers onder de recepten met tomaten is de enige echte tomaat met garnaal. Het is terecht een klassieker en valt bij bijna iedereen in de smaak. Het recept is ook heel simpel:

–          Kies een mooie tomaat uit, misschien zelfs eentje met een unieke vorm, en hol ze uit.

–          Meng wat mayonaise onder de verse garnalen en kruid met peper en zout.

–          Vervolgens stop je de garnalen in de tomaat en werk je ze af met een beetje peterselie en een blaadje sla.

Maar je kan het ook wat feestelijker garneren door schijfjes tomaat te snijden en deze te bestrooien met de garnalen. Spuit wat toefjes mayonaise op het bord en werk af met de klassieke peterselie. Zo heb je al twee lekkere recepten met tomaten die heel simpel te maken zijn. Nog zo een klassieker onder de recepten met tomaten is de tarte tatin met tomaat. Ook hier hoef je niet lang voor in de keuken te staan:

–          Snijd vijf tomaten overlangs en leg ze met de bolle kant naar beneden in de pan. Bak ze even in wat boter.

–          Bestrooi met een beetje suiker en gedroogde kruiden zoals rozemarijn, basilicum en tijm. Laat nog even bakken.

–          Leg er bladerdeeg over en bak 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C.

Het enige dat je nog moet doen is de taart omdraaien en genieten van een heerlijke hap. Tijdens het bakken geniet je van de gezellige sfeer op het kerstfeest.

Ontdek de beste tomaten

Aan de basis van geslaagde recepten met tomaten liggen kwaliteitsvolle tomaten met veel smaak. Ontdek op www.stoffels-tomaten.be/recepten-met-tomaten welke tomaten ideaal zijn voor welk recept! Zo weet je welke tomaten je best kan kopen in de winkel. Je vindt er ook nog heel wat andere recepten met tomaten.

https://www.stoffels-tomaten.be/