Beech
Adverteren

SEO in 2019 | Ralf van Veen

Wat houdt een compleet SEO traject in?

Wanneer er aan SEO wordt gedacht wordt er gelijk gedacht aan de manier waarop een in SEO traject elkaar zit. Met een SEO analyse wordt de complete website van de klant door de SEO software gehaald. Het doel hiervan is om de grootste fouten uit de website te halen en deze uiteindelijk, in een later stadium, te optimaliseren en verbeteren.

Een SEO analyse kan in feite worden opgedeeld in 3 stappen. Allereerst wordt de SEO content van een website gecontroleerd. Hierna wordt de technische SEO door middel van een complete checklist gecontroleerd. Wanneer deze punten, die zich op de website bevinden, zijn geanalyseerd zal het backlinkprofiel van de website worden geanalyseerd. Het backlinkprofiel houdt alle backlinks + anker teksten in die de website over de jaren heen heeft verzameld.

SEO analyse van de content

Bij het analyseren van de content op de website moet er eerst worden bepaald welke content er zal worden gecontroleerd. In veel gevallen zal er worden gekozen om, zeker met globale SEO analyses, alleen de belangrijkste landingspagina’s in Google te controleren. Met grondige SEO analyses zal de gehele website worden gecontroleerd op de kwaliteit van de content.

Een belangrijk criterium aan de geschreven content is dat er minimaal 300 woorden per pagina aanwezig zijn. Dit criterium is vanuit Google gesteld om ervoor te zorgen dat een pagina genoeg informatie levert om bovenaan in Google te mogen staan. Daarnaast is het erg belangrijk dat de content is geschreven voor de gebruiker, niet voor de zoekmachines. Bij een SEO analyse wordt er altijd gezocht naar de gebruikersvriendelijkheid van de website.

Bij een technische SEO analyse worden de punten geanalyseerd die vaak niet voor de gebruiker zichtbaar zijn. De backend van de website wordt gecontroleerd op punten die Google belangrijk vindt. Hierbij staat vaak de websitesnelheid en indexatie centraal. De websitesnelheid is belangrijk omdat het een grote invloed heeft op de gebruikersvriendelijkheid van een website. Wanneer een website niet snel genoeg is kan het gebruikers verliezen waardoor het een slechtere waardering vanuit Google krijgt.

Backlink profiel SEO analyse

Met het controleren van de linkbuilding van een wbeiste wordt altijd het backlinkprofiel in kaart gebracht. Dit wordt vaak gedaan door een programma zoals Ahrefs. Het is belangrijk dat het backlinkprofiel niet teveel spam websites heeft die naar een wbesite wijzen.

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden in de zoekmachines? Ralf van Veen kan een goede SEO analyse maken van uw website.

https://ralfvanveen.com/

Gerelateerde artikelen

Tips om je webinar interactief te maken

Plantenlabels

iPhone reparatie: bij New Phone Repair bent u op het uitgekozen adres