Beech
Image default
Gezondheid

Tips om striae te verminderen en het te verhelpen

Striae of zwangerschapsstriemen zijn littekens die op de huid ontstaan als gevolg van snelle groei en uitrekking. Soms worden ze veroorzaakt door een onevenwicht in de hormonen tijdens de puberteit, tijdens het proces van spieropbouw en zwangerschap. Als er niet de juiste aandacht aan wordt besteed, kan striae zelfs voor altijd blijvend tekenen. Om te voorkomen dat dit gebeurt, worden hieronder manieren gegeven om dit soort huidproblemen te voorkomen.

Hoe kan je striae verhelpen?

  • Water drinken en sporten

Het drinken van veel water maakt de huid elastisch en stevig, dagelijkse inname van vitamine C helpt bij de productie van collageen, dat is een eiwit dat het lichaam spieren ondersteunt. Regelmatig sporten helpt de huid stevig te maken, rimpels te verminderen, en de spieren te versterken. Ook moet men voedingsmiddelen eten die rijk zijn aan vitamine A, C, E, zink en eiwitten die de groei van weefsels bevorderen en u helpen een gezonde huid op te bouwen.

– Bekijk of de crèmes goed zijn voor uw huid

Tegenwoordig zijn er op de markt zoveel bedrijven die beweren dat hun crèmes het beste zijn om van lijntjes af te komen, maar deze bevatten alleen kunstmatig collageen om de huid stevig te maken, maar 91% van hen zijn niet klinisch getest. De meeste van hen zijn niet effectief in het verwijderen van de vlekken op uw huid. Een nadeel van het gebruik van deze crèmes en lotions is dat ze op de lange termijn schadelijk zijn voor uw huid.

  • Cosmetische ingrepen

Buikwandcorrectie is een chirurgische methode die wordt toegepast op de buik om deze stevig te maken door rimpels van de buikwand te verwijderen. Dit wordt gedaan bij vrouwen na een zwangerschap of na een zeer groot gewichtsverlies. Dit helpt ook om zich te ontdoen van de striae. Deze chirurgische ingreep brengt veel kosten met zich mee, maar wordt veilig geacht, maar kan ook complicaties met zich meebrengen.

  • Producten die je thuis hebt staan

Er zijn verschillende huismiddeltjes om deze huidongeschiktheid te voorkomen die gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Vitamine E olie gewreven op de huid vlekken is gevonden om effectief te zijn met zwangere vrouwen. Cacaoboter is ook een bekende remedie die helpt bij de hydratatie van de huid wanneer het wordt toegepast op striae. Een mengsel van jojobaolie, kamille en lavendel staat bekend als de beste huismiddeltjes.

Striae kan worden vermeden, met de juiste huidverzorging of procedures die hoeveelheid geld kan omvatten. Maar er zijn ook manieren die gratis zijn. Het is altijd een kwestie van keuze aan welke u echt liever is effectiever en efficiënter. Gewoon altijd onthouden de dingen achter na over hoe om zich te ontdoen van striae.

 https://www.carenschoice.com