Beech
Image default
Bedrijven

Tips voor je loopbaan

Je gaat binnenkort studeren of je bent al bezig aan een studie en je denkt: ‘Hoe moet ik later toch ooit een goede baan krijgen?’ Het is goed om hier al tijdens je studie mee bezig te zijn, omdat er veel is dat je al kunt doen tijdens je studie die je later zullen helpen tijdens je loopbaan. Daarom geven we hier een aantal tips om goed voorbereid je carrière in te gaan.

 

Zorg voor een goede werkhouding

Sommige mensen hebben van nature een goede werkhouding, maar anderen hebben hier nog moeite mee. Zodra je een baan hebt is het niet acceptabel als je regelmatig te laat komt, je zaken niet op orde hebt of geen actieve werkhouding laat zien. Zorg er dus voor dat je dit oefent tijdens je studie. Ook vaardigheden zoals plannen en samenwerken in een groep kun je goed leren tijdens je studie, dus maak daar gebruik van!

 

Juiste stage

Tijdens je studie heb je vaak de mogelijkheid om een stage te lopen bij een bedrijf. Je zult je hier een half jaar mee bezig houden, dus het is belangrijk dat het iets is dat bij je past. Daarna is het handig als je bij een bedrijf gaat stagelopen met een goede naam. Dit staat goed op je CV en je kunt er waarschijnlijk veel leren.

 

Zoek een outplacementbureau

Ben je dringend op zoek naar een baan? Schakel dan een outplacementbureau in zoals Outplacementbureau Rotterdam. Hierbij krijg je coaching en advies zodat je snel een nieuwe baan kunt vinden.

 

Profileer jezelf online

Tegenwoordig wordt je online profilering steeds belangrijker, ook bij het vinden van een baan. Het is daarom ook aan te raden om al in het begin van je studie een Linkedin-profiel aan te maken. Maak connecties met mensen van je studie en eventueel met professoren. Zo kun je langzaam beginnen met een netwerk opbouwen.

 

https://carrierepoort.nl