Beech
Financieel

Vastgoed als belegging in 2020

Vastgoed als belegging in 2020

Vastgoed is meer dan ooit geliefd onder investeerders. Al roept dit wel vragen op. Zo vragen verschillende investeerders zich af hoe het rendement zich ontwikkelt. Welke panden zijn aantrekkelijk om te kopen? Daarnaast veranderen de regels voortdurend. Bovendien zijn er veel verschillende soorten beleggers op de markt actief, van iemand met veel spaargeld tot professionele beleggers die buitenkansjes zoeken. Voor elk van hen kan vastgoed interessant zijn. Al kan vastgoed kopen flink veel werk met zich meebrengen. Wie meer wil weten vindt hier enkele belangrijke tips. Hoe investeer je en waar investeer je in?

Veranderingen in de regels

Vastgoed als belegging in 2020 uitkiezen vraagt om de nodige kennis. Dit komt doordat enkele regelwijzigingen met betrekking tot het kopen van een woning in 2020 ingaan. Zo zullen de energie-eisen veel strenger worden. Terwijl de premies met betrekking tot energie juist verlaagd worden. De Vlaamse woonbonus houdt op te bestaan. Aan de andere kant is er wel een verlaging van de registratiebelasting doorgevoerd. Een andere verandering is de manier waarop banken met leningen omgaan. Die worden minder snel verstrekt. Daardoor wordt het wel lastiger om je op vastgoed te richten als investeerder. Het is belangrijk om dit mee te wegen in de keuze.

Een nieuw eisenpakket voor Vlaanderen

Vastgoed als belegging in 2020 kiezen betekent ook verdiepen in de nieuwe eisen in Vlaanderen. Zo zijn per 1 januari de regels rondom isolatie veranderd. Dakisolatie moet tegenwoordig verplicht een warmteweerstand van minimaal 0,75 vierkante meter per K/W bieden. Dit geldt voor elk dak van elke woning. Sommige woningen moeten daarnaast ook zolderisolatie hebben. Wanneer de norm niet gehaald wordt, kan dit strafpunten opleveren. Dit kan zelfs tot ongeschikt verklaren van de woning leiden. Het is belangrijk om de woning goed na te zien voorafgaand aan de aankoop. Wees voorbereid op een grote investering in nieuwe dakisolatie. Het is ook slim om vast verder te denken. Vanaf 2023 gaan dezelfde regels gelden voor dubbele beglazing.

Een alternatieve optie

Door de regels en de ontwikkelingen op de markt kan Vlaanderen een lastige plek om in vastgoed te beleggen zijn in 2020. Daarom is er ook een alternatieve optie. Het is mogelijk om woningen te kopen in Bulgarije. De kosten voor de aankoop zijn lekker laag. Notariskosten en verkoopbelasting vormen samen net 2,5 procent van de aankoop. Daarnaast zijn er ook voordelen op de vermogensbelasting en de meerwaardebelasting in dit land. Die bestaan niet of nauwelijks. Bovendien zijn er manieren om via een zakelijke constructie de woningen aan te kopen.

Wees er tijdig bij

Dat er kansen in Bulgarije is inmiddels ook door anderen opgemerkt. Naast de lage belasting zijn ook de kosten voor loon en huisvesting lekker laag. Daardoor zijn er veel investeerders actief in dit land. Vooral het feit dat maximaal één verkoop per vijf jaar betekent dat je vrijgesteld wordt van meerwaardebelasting weegt mee. Bulgarije maakt momenteel en sterke groei door, maar investeren kan nog altijd voor een laag bedrag. Met een klein kapitaal is al veel mogelijk vanaf 25.000 Euro.

 

https://investeren-vastgoed-immo-bulgarije.propenda.be/investeren-in-vastgoed-2020.html

Gerelateerde artikelen

Je boot taxeren: wat je allemaal moet weten

Wat is het JKP van jouw lening?

Hoe kan je het beste geld lenen