Beech
Image default
Dieren

Voorbereiden op een puppy

Je hebt het besloten; een puppy gaat deel uitmaken van je gezin. Een wollig bolletje dat overal heen stuitert en al enthousiast wordt als het je ruikt. Hartstikke leuk natuurlijk, wij staan daar helemaal achter. Toch komt er ook de nodige voorbereiding bij kijken. Je zult een aantal dingen moeten regelen voordat dat de puppy komt. Wat dat allemaal is? Dat lees je natuurlijk hier.

Hondenkar

Hondenfietskarren zijn ware musthaves voor een puppy in huis. Dit komt omdat de meeste puppy’s nog helemaal niet ver mogen lopen. Je kunt met een hondenfietskar het karretje achter je fiets bevestigen. Zorg ervoor dat je je benen voldoende hebt getraind of dat je gebruik maakt van een elektrische fiets, want zo’n kar kan redelijk zwaar zijn. Let er ook op dat je het juiste formaat kiest, een Sint Bernard pup zal een iets grotere kar nodig hebben dan een chihuahua.

Verplaatsbare bench

Een verplaatsbare bench is ook cruciaal mocht je een pup in huis krijgen. Een verplaatsbare bench is handig om puppy’s meestal moeite hebben met alleen slapen. De verplaatsbare bench zet je de eerste nachten in je kamer, en steeds iets verder weg van je bed. Op een gegeven moment zul je er naartoe moeten (willen) werken dat de puppy zelfstandig beneden kan slapen. Die bench is dan wel zo handig aangezien je favoriete paar sneakers of hakken er anders waarschijnlijk aangaan. Hier is het net zoals bij de hondenfietskar belangrijk dat je een verplaatsbare bench kiest van het juiste formaat. Bij voorkeur kies je er eentje die je kunt opvouwen en meenemen in de auto. Zo heb je in één klap alles wat je nodig hebt voor de slaapplek van een hond de eerste paar maanden. 

Voedsel en water

Tuurlijk, deze twee basisbehoeften mogen niet ontbreken. Zorg ervoor dat je voldoende voedsel- en waterbakken in huis hebt. Bespreek ook met de fokker wat voor soort voedsel de pups hebben gehad in de tijd dat ze daar waren. De kans is groot dat je pup dit voedsel dan kan blijven hebben en zal blijven eten. Maar let op, honden kunnen extreem allergie gevoelig zijn. Dit kan van alles als oorzaak hebben. Zorg ervoor dat je ook de juiste hoeveelheden aan je nieuwe maatje geeft. Dit kun je overal op internet vinden. De juiste hoeveelheden zijn van essentieel belang voor optimaal speelplezier gedurende de dag. Let er wel op dat je niet te hevig speelt of de pup laat rennen na het eten. Dit kan resulteren in een maagtorsie en dat is voor niemand een pretje, en al helemaal niet voor je kleine vriendje.