Beech
Image default
Zakelijk

Zijn hippe trendy bureaus ergonomisch?

 

 

In bedrijven waar medewerkers vaak tegelijkertijd het gebouw in en uit lopen, kan het onnodig zijn dat iedere medewerker een eigen bureau krijgt toegewezen. Veel bedrijven moedigen werknemers nu aan om aan een sta-bureau te werken om potentiële circulatie- en houdingsproblemen te verlichten.

 

Voordelen van een sta-bureau

 

Werknemers kunnen de beste positie binnen het kantoor kiezen die past bij hun eigen werkvereisten en hierop het bureau kiezen wat het beste bij hun past.

 

  • Verschillende taken vereisen verschillende werkomstandigheden. Een sta-bureau kan ideaal zijn als mensen zich voor verschillende taken op een andere plek moeten bevinden. Een taak die veel concentratie vereist, kan bijvoorbeeld beter worden uitgevoerd in een rustiger gebied, terwijl een taak waarbij sociale contacten vereist zijn, een andere omgeving vereist.

 

  • Verandering van bureau zorgt voor verandering van omgeving. Regelmatig van bureau wisselen kan werknemers een andere omgeving bieden en een frisse kijk op de dingen geven.

 

  • Sta-bureaus bieden de mogelijkheid om projectspecifieke zitplaatsen te hebben. Het kan voordelig zijn om mensen in te delen op basis van het tijdelijke project waaraan ze werken.

 

Door te investeren in verstelbaar meubilair kun je ervoor zorgen dat elke werkplek geschikt is voor alle werknemers. Met verstelbare monitorarmen en laptopstandaards kan de werknemer zijn monitor, laptop of tablet op de optimale hoogte instellen om te werken zonder zijn nek en rug te belasten. De snelste manier voor werknemers om verbinding te maken en direct aan het werk te gaan is met ‘on desk’ of ‘in desk’ voedingsmodules. Met de on desk-modules, die verkrijgbaar zijn in diverse configuraties, kunnen alle elektrische apparaten onmiddellijk worden aangesloten.

 

Hoe richt je een bureau in met laptop?

 

Laptops zijn niet ideaal voor een werkomgeving, omdat ze betekenen dat de werknemer voortdurend naar beneden kijkt, met het risico op overbelasting en nekpijn. Als er echter geen andere alternatieven voor een laptop zijn, is het raadzaam een laptopstandaard te gebruiken. Hiermee kun je de laptop op de juiste hoogte plaatsen, waardoor de belasting wordt verminderd. Ze kunnen je laptop ook beschermen tegen beschadiging door een ongeval zoals morsen.

 

Wat zijn de voordelen van een zit-sta bureau?

 

Zit-sta bureaus zijn bureaus die de gebruiker op zit- of sta hoogte kan instellen, zodat hij staand kan werken en de gezondheidsproblemen die gepaard gaan met lang zitten kan vermijden.

 

  • Meer staan op een dag kan het risico op aandoeningen als rugpijn, obesitas en diabetes verminderen.

 

  • Zit-sta bureaus kunnen ook helpen bij het verlichten van stress en overbelasting van het bewegingsapparaat door de gebruiker te ondersteunen bij het typen op een toetsenbord, of bij het bewegen tussen computer- en schriftelijk werk.

 

  • Door meer beweging gedurende de dag aan te moedigen, verminderen zit-sta bureaus het risico op spierstijfheid en pijn als gevolg van langdurig zitten.