Beech
Image default
MKB

Welke koffieautomaat kiezen?

Als thuisbarista kan het moeilijk zijn een goede espressomachine te kiezen uit de talloze verkrijgbare opties op de markt. Een van de belangrijkste factoren  bij de keuze van een machine is het gewenste automatiseringsniveau. Wilt u een klassieke manuele machine? Of een modernere automatische machine? Of misschien iets daartussenin? Vandaag helpen we u te bepalen welk type koffieautomaat het best geschikt voor u is.

Volautomatisch

Met een standaard volautomatische machine hoeft u maar op een knop te drukken en de machine maakt een espresso klaar voor u. U zult waarschijnlijk nog steeds uw bonen moeten malen en verdichten, maar de machine zal het hele koffiebereidingsproces verzorgen zodra u de krop drukt. 

Voordelen

  • Hun eenvoudiger ontwerp maakt deze machines zeer gebruikersvriendelijker
  • Minder inspanning nodig dan een manuele machine
  • Consistente resultaten

Super-automatisch

Super-automatische machines zijn nog automatischer dan volautomatische machines. Ze kunnen meestal uw bonen zelf vermalen en verdichten, in aanvulling op uw koffie klaar te maken. Ze hebben vaak veel programmeerbare opties die u flexibele controle geven over de infusie (maar toch niet zo veel als een handmatige of halfautomatische machine). De professionele Jura koffieautomaten (verkrijgbaar bij Javry) zijn bijvoorbeeld automatische bonenautomaten van zeer hoge kwaliteit en worden aanbevolen voor gebruik in bedrijven.

Voordelen

  • Praktisch. Het is alsof u een barista thuis hebt, vooral met hoogwaardige machines
  • Mogelijkheid om een fatsoenlijke hoeveelheid maatwerkopties te hebben

Halfautomatisch

Ze lijken veel op volautomatische machines, behalve dat u moet beslissen wanneer je de voorbereiding moet stoppen.

Deze machines zijn toch vaak uitgerust met volautomatische functies, wat een belangrijk voordeel is voor bijzonder moeilijke ochtendsituaties. Maar over het algemeen bieden ze u de beste balans tussen handmatig en automatisch, waardoor u zowel controle als gemak hebt.

Voordelen

  • Perfecte mix van handmatige flexibiliteit en automatisch comfort
  • Zijn over het algemeen goedkoper dan andere automatische opties
  • Persoonlijke voldoening omdat je fysiek en mentaal aanwezig moet zijn om er een te gebruiken.

Wat wij aanbevelen

Onze favoriete machines zijn semi-automatisch. Met een halfautomatische machine van hoge kwaliteit kunt u de gepersonaliseerde flexibiliteit van een manuele machine combineren met het gemak en de eenvoud van een automatische machine. Dus, met deze perfecte mix, kunt u de beste espresso krijgen.