Beech
Image default
Gezondheid

Beddenspecialist voor het hogere segment

Een beddenspecialist weet alles af van bedden en wat met bedden te maken heeft. Een beddenspecialist kan een verkoper zijn of een beddenwinkel. Natuurlijk in een winkel moeten de verkopers ook gespecialiseerd zijn in bedden en moeten alles er over kunnen vertellen wat u graag wilt weten. Het is belangrijk dat een beddenspecialist weet wat hij of zij verkoopt. 

beddensoorten

Er zijn verschillende soorten bedden, de bekendste zijn toch wel het eenpersoonsbed, tweepersoonsbed of het stapelbed. Maar ook een ledikantje behoort tot de bedden. De minder bekende bedden zijn de lits-jumeaux en de twijfelaars. Een lits-jumeaux is een bed die bestaat uit twee gelijke eenpersoonsbedden met aan de zijplanken. Doordat de bedden niet helemaal een geheel worden als je ze tegen elkaar aan zet zorgt dit er voor dat men niet dicht bij elkaar ligt, dit komt zo doordat als je ze tegen elkaar aan schuift er een naad in het midden overblijft en dit ligt niet comfortabel. Dit heb is tegenwoordig niet meer in winkels verkrijgbaar. Er zijn nog wel samengestelde deelbare bedden verkrijgbaar maar deze zijn zonder zijplanken in het midden. Een twijfelaar is een bed met breedte van 100-120 cm. Het is dus net iets groter dan een eenpersoonsbed en net iets kleiner dan een tweepersoonsbed, vandaar ook de naam twijfelaar, alsof het twijfelt tussen een eenpersoons- en tweepersoonsbed. Dit bed is vooral geschikt voor mensen die in hun eentje lekker breed willen liggen en als diegene met zijn tweeën slaapt lekker knus bij elkaar kan liggen. Wat ook beddensoorten zijn is een boxspring, hangmat, een kermisbed, slaapbank, uitklapbed en een wieg. Een boxspring is een bed met een matras met binnen veringen. En hangmat kan je aan twee scharnieren bevestigen of bijvoorbeeld aan takken van een boom vast binden. Een kermisbed is een geïmproviseerd bed, dit wil zeggen dat het een los matras is die op de grond ligt die is opgemaakt als bed. Een slaapbank is een bank die u kan uitvouwen tot bed. Een uitklapbed is een bed dat meestal in een kast is gemaakt als het niet wordt gebruikt wordt het ingeklapt en neemt het dus geen ruimte in de kamer. Een wieg is een bed voor pasgeboren kindjes.

Een bed bestaat uit een deken om over u heen te leggen, een kussen voor ondersteuning van het hoofd, een matras voor ondersteuning van het gehele lichaam over het matras komt een matrashoes om het matras te beschermen. 

http://www.homanslapen.nl/beddenspecialist/