Beech
Image default
Bedrijven

Hoe het werkt en wat zijn de voordelen van een waterstortbak?

Er zijn vele manieren om te profiteren van natuurlijke hulpbronnen en een comfortabel leven te leiden. Een waterstortbak doet dat precies. Het gebruikt water, dat een overvloedige hulpbron is voor zijn welzijn.

 

Wat is een waterstortbak?

Een waterstortbak is in wezen een grote pompput die regenwater van een harde ondergrond – meestal een dak – opvangt. Ze worden boven- of ondergronds geïnstalleerd en kunnen in bijna elke vorm en grootte worden geleverd. Grote waterreservoirs hebben de capaciteit om duizenden liters water op te slaan, wat zeer goed is op regenachtige dagen.

 

Hoe werkt het?

Waterreservoirs zijn een oude en eenvoudige technologie. Er zijn goten die het water van een oppervlak naar de regenbak leiden. Ook bladeren en ander puin gaan door het systeem, daarom wordt een scherm gebruikt als filter bij de ingang van de stortbak. Het filter houdt bladeren en andere ongewenste voorwerpen vast en laat het water schoon achter.

 

Wanneer het water wordt opgevangen, kan het door de zwaartekracht of door een regenwaterpomp in regenput in het regenwaterreservoir worden gepompt. U kunt buizen gebruiken om de spoelbak aan te sluiten op uw huis of tuin. Met een pomp krijgt u een hogere waterdruk, ideaal voor het gebruik van water in uw huis.

 

De waterreservoirs en regenwaterpomp dab kunnen overstromen, dus sommige zijn gebouwd met een overlooppijp. Deze pijp brengt het extra water naar een plaats die geen overstroming veroorzaakt. Of u kunt het overtollige water door uw tuin halen en het gebruiken om bijvoorbeeld uw planten water te geven.

 

De belangrijkste voordelen van een waterstortbak zijn:

 

Bespaar geld – Door het gebruik van regenwater voor uw huis of tuin kunt u de waarde van uw waterrekening drastisch verlagen. Als u in een gebied met veel regenval woont, kunt u zelfs rekenen op de regenbak alleen voor de meeste schoonmaakwerkzaamheden in uw huis.

 

Behoud van natuurlijke hulpbronnen – Drinkwater is een beperkte hulpbron en de vraag ernaar neemt toe. Water uit reservoirs wordt vaak verspild bij huishoudelijke en industriële activiteiten, waardoor water schaarser wordt. Maar u betaalt niets voor regenwater en kunt het gebruiken in uw dagelijkse activiteiten. Investeer gewoon in een waterreservoir.

https://www.waterpomp.be/