Beech
Image default
Bedrijven

Squash als enige sport beoefenen | Quality Squash Stores

Historisch gezien hebben we nooit professionele spelers gehad – misschien wel de grootste prestaties waren de medailles van de European Nations Challenge Cup in 2002, 2006 en 2007. Dit seizoen is het nationale team van plan om te gaan spelen in St. Clementine, Jersey in de Europese Team Championships, 3de divisie. Ondanks het feit dat er geen professionele spelers zijn, is er een sterke gemeenschap van spelers, en mogelijkheden om op bijna elk niveau (het hoogste niveau zijn de PSA-satelliettoernooien) te spelen. Lessen en competities zijn opgezet voor zowel beginners, gevorderden als gevorderden.

Mede mogelijk gemaakt door Quality Squash Stores, de grootste squash webshop van Nederland en België.

Een paar maanden geleden had ik een praatje met SquashSkills eigenaar Peter Nicol over hoe ik het squashonderwijs in Estland beter kan organiseren. Ik legde uit dat ik een fervent fan ben van de SquashSkills.com site en dat het een ongelooflijke waarde biedt voor een zeer kleine investering. Ik heb honderden video’s bekeken, trainingen gemaakt en mezelf getest op racketvaardigheden, maar ik kon nog steeds niet bedenken hoe ik een systeem kon samenstellen dat groepslessen beter en efficiënter maakt dan het voorbereiden op papier. Peter gaf me een aantal uitstekende ideeën en we hebben een oplossing uitgewerkt die steeds beter en beter wordt.

Mede mogelijk gemaakt door Quality Squash Stores, de grootste squash webshop van Nederland en België. Aanbieder van onder andere squash schoenen.

ZO IS HET SYSTEEM OPGEZET:
Ik heb een groep van 25 mensen die minstens twee keer per week een opleiding volgen. Elke maandag plaats ik het focusonderwerp van de week (bv. forehand volley drive) op SquashSkills en voeg ik een vooraf gemaakte playlist toe die alles schetst wat een speler moet weten over het schot. Het theoretische gedeelte van alle schoten wordt uitstekend behandeld op de site. Tijdens de les leg ik kort het onderwerp uit en schets ik in het kort wat het schot is, waarom, wanneer en hoe het wordt gespeeld. Er volgt een reeks progressieve oefeningen – de eerste spelers proberen het schot in geïsoleerde, eenvoudige omstandigheden uit en gaan uiteindelijk over tot het gebruik ervan in een echt spel. Spelers hebben ook trainingssessies zonder coach gedurende de week, maar het onderwerp blijft hetzelfde. In hun solotraining wijs ik vaak een racketvaardigheidstest van SquashSkills toe (bijvoorbeeld een twee minuten durende forehand volley drop test) en spelers slaan het resultaat op de site op.

Het spreekt voor zich dat belangrijke onderdelen ook een goede warming-up en een stabiel fysiek conditioneringsprogramma zijn. Fitness en fysieke conditie is een gebied dat de laatste tijd sterk is verbeterd op SquashSkills.com – ik heb veel nuttige fitnesssessies gecreëerd en die geïmplementeerd in coaching en mijn eigen training.

Bovendien werkt het SquashSkills team hard aan het beschikbaar maken van een breed scala aan progressieve squashoefeningen en trainingssessies in de ‘squash sessies’ sectie van de site. Dit kwam na mijn aanbeveling en ik ben onder de indruk van de snelle turnaround. Ik zal gewoon Peter Nicol citeren:

“Het idee is om door elke training heen te komen, omdat elke training iets moeilijker wordt en/of zich op iets andere gebieden richt. Als coach kun je de sessies aanpassen door bepaalde oefeningen uit te voeren of toe te voegen, zonder dat je ze vanaf het begin hoeft te maken. Uiteindelijk zullen er honderden vooraf gemaakte sessies op de site komen, die iedereen op een eenvoudige, logische en progressieve manier kan gebruiken”.

Ik ben er zeker van dat deze oplossing zou helpen om de trainingssessies aanzienlijk gemakkelijker samen te stellen en ook mijn eigen spel te verbeteren.

Het enige dat overblijft is om iedereen uit te nodigen om ons prachtige land van prachtige natuur en moderne innovatieve oplossingen op alle gebieden van het leven te komen bekijken.

Natuurlijk moet je niet vergeten om ook squash te spelen! Squash-spelers over de hele wereld vormen een hechte gemeenschap en ik weet zeker dat je hier in Estland gemakkelijk een geschikte speler of een uitdagende competitie kunt vinden. Elk seizoen hebben we een paar PSA gesloten satelliettoernooien, evenals talrijke competities voor senioren en junioren. Ik zal je graag informatie geven – stuur me gewoon een e-mail door hier te klikken.

Een correcte grip geeft je de mogelijkheid om snel te bewegen tussen forehand en backhand, kracht te genereren, de bal te laten draaien, het gewicht van het schot te controleren en de bal effectief te raken op elk deel van het veld!

In deze video toont de wereldberoemde coach David Pearson je de juiste techniek voor een vinger gebaseerde squash grip waarmee je het racket met gemak en handigheid op zowel de voorhand als de backhand kunt vasthouden en controleren.

De squash vingergreep verschilt van een tennisgreep doordat deze niet plat, strak of met de hele hand op het racket wordt vastgehouden. Het vereist dat het racket grotendeels wordt vastgehouden en gecontroleerd door uw duim en wijsvinger met de overige drie vingers die de racketgreep ondersteunen, aangezien de kont van het racket in uw hand rust.

Het is geen tennis….
De kont van het racket moet op het vlezige deel van je hand onder je pink zitten. Bij het vasthouden van het racket moet de onderkant van de V in lijn liggen met de binnenste lijn van de nek van het racket, zodat je hand iets over de bovenkant van de greep zit.

Vergroot de controle door uw wijsvinger in de schacht van het racket uit te strekken.
Terwijl je het racket vastpakt, moet je wijsvinger iets van je drieën verwijderd zitten…

https://www.qss-squash.nl