Beech
Image default
Internet marketing

Je online marketing uitbesteden? Waarom wel en waarom niet?

Je wilt tegenwoordig online je bedrijf goed op orde hebben aangezien je nieuwe klanten vaak voor het eerst in aanraking komen met je bedrijf via de online kanalen. Maar waarom zou je jouw online marketing uitbesteden en waarom zou je het zelf doen? 

Genoeg tijd en genoeg kennis?

Heb je zelf genoeg kennis / ervaring op online marketing vlak en genoeg tijd? Dan kan je het prima zelf doen en het in huis houden. Vaak heb je bij de opstart van je onderneming er nog genoeg tijd voor. Neem je iemand in dienst die jou online marketing gaat overnemen, zorg dan dat die persoon kennis heeft op alle vlakken en mocht de desbetreffende persoon ergens nog kennis te kort komen, zorg dan dat je zelf genoeg kennis hebt. Is het bovenstaande niet het geval, dan lijkt mij het advies om het uit te besteden aan een online marketing bedrijf het meest voor de hand liggend.

Je hebt niet de kennis op alle vlakken, maar wel op gebied van social media?

Als je zelf bekend genoeg bent met Social media, dan kan je het ook gewoon zelf doen en je overige marketing zoals SEO en SEA uitbesteden aan een zoekmachine marketing bureau. Het voordeel is dat zij de kennis in huis hebben en dat je hier niet heel lang mee bezig gaat zijn. Zoekmachine marketing is namelijk niet heel makkelijk. Mocht je geen online marketing bureau willen inschakelen; hou dan er dan rekening mee dat je heel lang bezig gaat zij om de kennis te vergaren en dat als je een eigen online marketing team wilt hebben dat je wel de kennis in huis moet hebben om je personeel aan te sturen.

Website zelf bouwen of uitbesteden?

Hier heb ik maar één logisch antwoord op. Laat een wordpress website bouwen door een designer die hierin thuis is. Dit heeft namelijk super veel invloed op alle marketing die je als bedrijf online inzet. Dus als je website niet goed is gaat de rest je ook veel moeizamer af! Ga niet zelf zitten kloten om een website in elkaar te zetten waar je een laadtijd gaat hebben van 10 seconden.

https://allinone-media.nl