Beech
Image default
Aanbiedingen

Tips bij het aankopen van een refurbished iPhone

Een refurbished iPhone aankopen werkt net even anders dan het kopen van een nieuwe iPhone. Deze gerenoveerde iPhones zijn een stuk goedkoper dan nieuwe modellen. Echter hangt het van de verkoper van de refurbished iPhone af hoe betrouwbaar deze is. In dit artikel geven wij aan waar je op dient te letten bij het aankopen van een refurbished iPhone.

Als je nog niet precies weet wat refurbished inhoudt: dat betekent dat de iPhone tweedehands is en is gecontroleerd op vele punten en gerepareerd waar nodig, alvorens deze weer wordt verkocht.

Prijs

Uiteraard speelt prijs een belangrijke rol bij het kopen van een iPhone. Wanneer je niet een groot budget hebt, kun je het beste gaan voor de oudere iPhone modellen, zoals de iPhone 6 en iPhone 7. Tussen de verschillende aanbieders zitten er soms vrij grote prijsverschillen. Let hier op! Het is waarschijnlijk dat een groot deel van het prijsverschil wordt veroorzaakt door een verschil in kwaliteit/ grade van de tweedehands iPhone. Hierover lees je hieronder meer.

Gradatie (staat van het product)

Er zijn verschillende staten of soorten kwaliteit waarin refurbished iPhones worden verkocht. Hiervoor kunnen aanbieders verschillende termen hanteren. Doorgaans zijn er drie kwaliteitsvormen. Zo zijn er iPhones die zo goed als nieuw (A-grade) zijn, met lichte gebruikssporen en telefoons die zichtbaar zijn gebruikt. Hierbij heeft een iPhone die zo goed als nieuw wordt gekwalificeerd, geen gebreken en ziet deze er uit als zo goed als nieuw. Bij lichte gebruikssporen (B-grade) refurbished iPhones zijn er lichte krasjes of een deuk in de behuizing van toepassing. Het scherm kan minimale krassen bevatten, welke moeilijk zichtbaar zijn. Bij zichtbaar gebruikte exemplaren (C-grade) zijn er diepere krassen en deuken zichtbaar. Vaak zijn de hoeken in de behuizing van de iPhones bekrast. Ongeacht de versie die je koopt, moeten de telefoons technisch werken naar behoren, als dit niet anders is vermeld. 

Garantie

Sommige verkopers geven 1 jaar garantie, waar de meeste aanbieders twee jaar garantie geven. Daarnaast kunnen de garantievoorwaarden verschillen van elkaar. Bekijk daarom altijd even de garantievoorwaarden voordat je tot aankoop over gaat. En trek een conclusie of je de garantievoorwaarden die worden gesteld redelijk vindt. Een refurbished iPhone bij iUsed.nl heeft altijd twee jaar garantie. 

Accuduur

Ook al is een refurbished iPhone getest op voldoende accuduur, een accu kan redelijk snel leeglopen. De accuduur is een nadeel van refurbished iPhones ten opzichte van nieuwe modellen. Je kunt ervan uitgaan dat bij aankoop van een refurbished iPhone je 70% van de nieuwe accuduur moet halen. Hierop is de accu namelijk getest.

Opslaggeheugen

Zelf kun je het beste bepalen hoeveel opslaggeheugen je nodig hebt. Dit is niet anders dan bij een reguliere iPhone. De telefoons worden in verschillende opslaggeheugens aangeboden.

Retourbeleid

Wanneer je niet tevreden bent of zeker bent over je aankoop, is het handig om het retourbeleid te inspecteren. Hier zitten er verschillen tussen de refurbished verkopers. Ga voor een verkoper waarbij je de mogelijkheid hebt om de telefoon binnen enkele weken gebruik kosteloos te kunnen terugsturen.