Beech
Image default
Auto

Het operational leasen van een auto

Leasen is een begrip in de zakenwereld. Iedereen weet direct wat je bedoelt als je het erover hebt. Hoewel er verschillende vormen zijn is het gebruikelijk dat een operational lease auto bedoeld wordt. Dit is een leaseauto waarbij alle zaken die erbij komen kijken door de leasemaatschappij worden verzorgd. Dit maakt het dan ook zo populair. Je hebt als bedrijf niet meer de last en verantwoordelijkheid voor een eigen wagenpark. Dit is immers in beheer van de maatschappij. Tegelijkertijd heb je er wel een aantal voordelen van wanneer je voor deze specifieke vorm kiest als ondernemer.

Geen eigendom

Het belangrijkste voordeel is dat je als ondernemer geen eigenaar van de auto wordt. Dit lijkt misschien een nadeel, maar geen eigenaarschap betekent ook geen verantwoordelijkheid. Dat betekent dus dat alle zaken die met de auto te maken hebben simpelweg verzorgd moeten worden door de leasemaatschappij. Dit scheelt een flink aantal zorgen. Ook is het gemakkelijk met het oog op de tijd die je aan dit soort zaken kwijt bent. Vroeger zou je hier veel meer aandacht aan moeten besteden. Dit is allemaal tijd die ten koste gaat van de tijd die je kunt besteden aan ondernemen. Dit maakt leasen zakelijk aantrekkelijk.

Gemakkelijker wisselen

Een ander voordeel is dat je eigenlijk altijd in een nieuwe auto kunt rijden. Je leaset een auto en krijgt hem nieuw. Je gebruikt hem drie tot vijf jaar en levert hem weer in omdat het contract is afgelopen. Je sluit een nieuw contract en je hebt ook direct de mogelijkheid om weer een nieuwe auto te kiezen. Daardoor rijd je dus altijd in een betrekkelijk nieuw voertuig. Terwijl je slechts een beperkt bedrag hiervoor betaalt. Dit zou vaak niet mogelijk zijn wanneer je zelf de investering zou moeten doen om de drie tot vijf jaar. Dit is voor veel mensen en bedrijven immers niet haalbaar.

https://www.operationalleaseautozakelijk.nl/