Beech
Image default
Sport

Hoe de NASM opleiding je carrière een enorme boost geeft!

De NASM opleiding wordt beschouwd als de gouden standaard onder de personal trainer opleidingen. Steeds meer Nederlanders kiezen dan ook voor deze vervolgopleiding eenmaal ze als fitnesstrainer afgestudeerd zijn. Wat houdt deze opleiding eigenlijk juist in en waarom is deze zo populair?

Het doel van de opleiding

De NASM (National Academy of Sports Medicine) test alle nieuwe wetenschappelijke programma’s en inzichten zowel in een laboratorium als in praktijk. Eenmaal ze goedgekeurd zijn, worden ze in hun opleiding opgenomen. Tijdens de NASM opleiding leer je met verschillende trainingsvormen werken, zoals bijvoorbeeld flexibiliteitstraining, balanstraining en krachttraining. Alle deze trainingsvormen worden verder geïntegreerd in een succesvol en progressief systeem, de zogenaamde Optimale Prestatie Training (OPT). Het OPT model is gebaseerd op verschillende principes van de bewegingsleer. De verschillende fases van het model zorgen ervoor dat je als trainer steeds het juiste trainingsprogramma kan opstellen, zowel voor beginners als voor ervaren atleten. De trainingen zijn bovendien zo ontwikkeld dat de sportieve prestaties aanzienlijk verbeteren, terwijl eventuele blessures vermeden worden.

Wat houdt de opleiding juist in

Praktisch gezien bestudeer je tijdens de opleiding de wetenschappelijke achtergrond van de trainingsvormen en hoe je deze op een correcte manier kan gebruiken. Je leert hoe je verschillende testen en metingen kan uitvoeren en hoe je, op basis van deze testen, efficiënte geïndividualiseerde programma’s samenstelt. De opleiding verdiept zich verder ook in de voedingsleer en gedragsverandering. Het programma toont je hoe je al deze kennis optimaal kan combineren om een uitgebreide klantenkring op te bouwen en zo meer inkomsten te genereren.

Wat maakt de NASM opleiding speciaal

Dankzij de NASM opleiding onderscheidt een personal trainer zich in de markt. Het is wereldwijd namelijk één van de beste en meest gerenommeerde studierichting. Bovendien staat de opleiding met stip op nummer 1 in Amerika en voldoet deze aan alle Europese richtlijnen en kwaliteitsnormen. Elke personal trainer die de studies tot een goed einde brengt, kan zich dan ook registreren bij het EREPS. Het EREPS, European Register of Exercise Professionals, is een Europese organisatie die garant staat voor professionaliteit en kwaliteit. Een NASM diploma biedt je dan ook ontzettend veel mogelijkheden in de Europese en de Amerikaanse sportsector!

Wat na de opleiding?

Fysieke training is de sleutel tot succes. Er is dan ook een enorm grote vraag naar gediplomeerde fysieke trainers. Dankzij de innovatie en wetenschappelijk onderbouwde werkwijze van de NASM opleiding worden de prestaties van de atleten enorm verbeterd. Bovendien weet een NASM gecertificeerde personal trainer hoe hij blessure moet vermijden. Ontstaan er toch fysieke klachten, kan de fysieke trainer de atleet professioneel bijstaan tijdens het hele revalidatieproces. De combinatie van al deze kennis geeft de personal trainer dan ook een absolute meerwaarde, een meerwaarde waar heel wat professionele atleten naar op zoek zijn. Dankzij de NASM opleiding heb je dan ook veel meer kans op een succesvolle en internationale carrière waarin je heel wat getalenteerde sterren mag begeleiden!