Beech
Electronica en Computers

Hoe kun je beginnen met het aankopen van aandelen

Het kiezen van het juiste bedrijf om in te beleggen, klinkt misschien als de eerste stap in het opbouwen van een portefeuille, maar financiële adviseurs zeggen dat een beginnende belegger eigenlijk niet “hoeft” te beginnen met individuele aandelen bij bijvoorbeeld LYNX.

Als u net begint met het opbouwen van uw beleggingsportefeuille, is het kopen van een enkele voorraad veel risicovoller dan het kopen van een goedkoop beleggingsfonds dat een grote groep aandelen bijhoudt, en het is waarschijnlijker dat u scherpe, plotselinge veranderingen in de aandelen zult zien. waarde van uw investering als u slechts een paar aandelen bezit.

Zorg er voor dat je een brede portefeuille hebt

Als u al een gediversifieerde portefeuille van beleggingsfondsen en ETF’s hebt, wilt u misschien een paar individuele aandelen toevoegen. Met het risico van een individuele voorraad is er ook potentieel voor een hoger rendement: de S & P 500 behaalde van 2006 tot 2010 slechts 0,75%, in dezelfde vijf jaar steeg het aandeel van Apple met meer dan 348%. En als u uw portefeuille bouwt door zelf aandelen te selecteren, bespaart u wat geld in vergelijking met een belegger die een fondsbeheerder betaalt via de kostenratio van het fonds om aandelen te selecteren.

Houd er rekening mee dat wanneer u een aandeel koopt, u ​​mede-eigenaar van dat bedrijf wordt. Dus, op korte termijn markt bewegingen opzij, de waarde van uw investering is afhankelijk van de gezondheid van het bedrijf. Hier is meer informatie over het kiezen van een aandeel:

Koop wat je weet. Begin met een industrie of een bedrijf dat u bekend is. Dit is waarom:

  • Een plek om te beginnen. U weet waarom u ervoor kiest om uw favoriete merken te kopen, of hoe druk het ketenrestaurant in de straat is op een typische avond. Dat is natuurlijk niet alle informatie die u nodig hebt, maar het kan u helpen om de inkomstenrapporten van die bedrijven in een context te plaatsen.
  • Vermijd de hype . Tijdens de dotcom-zeepbel kochten veel beleggers aandelen zonder volledig te begrijpen hoe die bedrijven van plan waren om geld te verdienen. In veel gevallen bleek het management het ook niet helemaal te hebben begrepen.
https://aandelentop10.nl

Gerelateerde artikelen

Dé elektrische materialen vindt u bij deze expert

Video deurbel kopen?

Apple AirTags: hoe werkt het?