Beech
Image default
Auto

Je eigen auto gebruiken als bedrijfsauto

Wanneer je voor je werk vaak onderweg bent met de auto, is het handig om via het bedrijf waar je werkt een bedrijfsauto te leasen. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat de auto waar je in rijdt ook meteen eigendom is van het betreffende bedrijf. Je kunt ook zelf een auto aanschaffen en met je werkgever afspreken dat de ritten die je daarmee maakt, puur en alleen zakelijk zijn. Dit wordt bijgehouden door middel van een kilometerregistratie. Je schrijft aan het einde van iedere rit je kilometerstand op en waar je naar toe bent geweest. Wijk tijdens het rijden niet af van je route om tussendoor her en der boodschappen te gaan doen. Dit is namelijk terug te zien in je registratie en dan is je rit niet meer zakelijk.

Vergoeding

Als je ervoor kiest om je eigen auto als bedrijfsauto te gebruiken, kan dat op bovenstaande manier maar er zijn ook andere manier. Zo kun je bijvoorbeeld ook afspreken dat alle kosten door je werkgever vergoed worden. Dit betekent dus ook dat de afschrijving van de auto ook vergoed wordt. Natuurlijk kun je ook zelf een auto leasen en die gebruiken als bedrijfsauto, deze kosten worden ook gewoon vergoed. Al met al zal het je persoonlijk geen geld kosten om rond te rijden in je auto, zolang alle ritten maar zakelijk verantwoord kunnen worden.

500 vrije kilometers

Het is niet ondenkbaar dat je met je auto weleens even snel boodschappen wil doen, iemand van het station moet ophalen of een andere privé situatie doet zich voor waardoor je toch even snel in die auto moet springen. Gelukkig bedrijft de Belastingdienst dat en heeft daar een goede oplossing voor gevonden. Door middel van de eerder genoemde kilometerregistratie kun je ook aangeven wanneer een rit privé is uitgevoerd. Per jaar mag je 500 kilometer privé rijden met je zakelijke auto. Zolang je dit maar netjes kan verantwoorden, is er dan helemaal niets aan de hand.

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl/