Beech
Image default
Auto

Kopen versus leasen

Wanneer u een auto nodig hebt dan zoekt u eerst uit wat voor soort auto dat moet worden. Waarvoor u het gaat gebruiken en misschien de voorkeur voor een bepaald merk kunnen hierbij een rol spelen. Wanneer u hebt besloten welke auto u wilt hebben kan er een volgende vraag rijzen. Hoe gaat u het voertuig financieren? Wilt de auto kopen of liever leasen? Beide hebben voordelen en natuurlijk ook nadelen.

Kopen van een auto

Als u besluit om de wagen te kopen hebt u eigenlijk twee mogelijkheden. Het eerste is dat u de auto in een keer betaald. Dat kan als u spaargeld hebt dat u hiervoor wilt aanwenden. Maar veel mensen hebben niet zomaar een som geld op de plank liggen. De meeste mensen kiezen dan voor lenen of een financieringsmogelijkheid die door veel dealers wordt aangeboden. Hierbij moet u zich altijd goed laten informeren voor u iets tekent. Bij lenen gaat u namelijk een financiële verplichting aan, vaak voor meerdere jaren. U moet ervan bewust zijn dat u wel die draagkracht en financiële ruimte hebt. Het voordeel van het kopen van een auto is dat u de eigenaar wordt. Nadeel is dat u alle risico draagt.

Leasen van een voertuig

Wanneer het kopen van een wagen voor u geen mogelijkheid is dan komt leasing om de hoek kijken. Tegenwoordig zijn er steeds meer maatschappijen en dealers die leasing aanbieden voor privé auto’s. Bij leasing sluit u een contract af voor een bepaalde tijd tegen een vaste maandelijkse prijs. Net als bij lenen moet u ervan bewust zijn dat u een verplichting aangaat voor een lange periode. Het leasen van een auto hoeft niet perse duurder te zijn dan kopen. Er zijn zoveel aanbieders dat men goedkoop auto leasen kan bij verschillende partijen.

http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/