Beech
Image default
Mode en Kleding

Vul je garderobe aan met een prachtige regenjas

Vul je garderobe aan met een prachtige regenjas

Vandaag de dag is het echt een onmisbaar item aan het worden in de garderobe van jongens en meisjes de regenjas. Het is niet meer de saaie ANWB achtige versie die we jarenlang gedragen hebben, maar al meer als 5 jaar zijn het echte eyecatchers aan het worden. Daarnaast is het klimaat ook flink aan het veranderen en daarom hebben we hem ook gewoon nodig. Bovendien willen wij ook wat goed doen en zitten we niet alleen voor de conditie, maar vooral voor minder CO2-uitstoot op de fiets. Een buitje kan zomaar aan komen waaien en dan wil je goed voorbereid zijn. Dit is niet alleen in de winter het geval maar ook in de zomer.

Een aantal tips waar je als consument op kunt letten

Als consument kun je op een aantal dingen letten wanneer je een regenjas dames of regenjas heren wil gaan kopen. Het belangrijkste punt is toch wel de kwaliteit. De meeste regenjassen zijn wel waterdicht, maar die kunnen ook wel erg warm aanvoelen. Een ademende functie kost wat extra’s maar het is zeker de moeite waard. Onze tip daarbij is wel om op de mouwen te letten. Deze kun je vaak verstellen zodat hij ademend is bij heet weer of in de winter doe je ze helemaal strak zodat je lichaamswarmte binnen blijft. Bovendien is het ook handig als je een flappensysteem bij de oksels hebt. Dit zorgt ervoor dat je ook daar de warmte kunt lozen. Daarnaast heb je ook jassen die voorzien zijn van een waterafstotende laag aan de buitenkant. Dat scheelt een hoop droogtijd en natte troep binnen.

De diversiteit vandaag de dag vergeleken met vroeger

Vandaag de dag is er ook een grote diversiteit in de regenjas. Je hebt ze namelijk niet alleen in verschillende functionaliteiten, maar ook modellen. Zelfs de grote merken hebben tegenwoordig voortaan een of meerdere modellen in hun collectie. Op de catwalk zie je ze ook wel eens voorbij komen omdat heel de wereld last heeft van deze klimaatveranderingen. Extremer weer vraagt ook om kleding die daarbij past. Daarnaast is het kleurenpalet ook ongekend, met tientallen kleuren in verschillende motieven, maar ook gewoon effen. Kortom, er is keus genoeg aan jou de taak om de perfecte jas weten te spotten.

Door weer en wind fietsen met een regenjas

Met een goede regenjas kun je door weer en wind. Als je hem op de juiste manier draagt krijg je het vocht ook niet binnen. Echter zouden wij wel als tip willen geven om jezelf luchtig te kleden. De stof kan nogal snel warm worden en als je daar dan ook nog verschillende lagen onder draagt dan is het helemaal om af te knijpen. Je kunt ook kiezen voor een zomer- en winter regenjas. De zomermodellen worden meestal iets minder dik gemaakt en met handige tools om de warmte te kunnen laten ontsnappen. In de winter wordt dat natuurlijk precies andersom gedaan en wordt er juist gekeken naar materialen die warmte vasthouden.