Beech
Image default
Toerisme

Bulgarije Vakantie

bulgarije vakantie

We laten de mythen over Bulgarije leeglopen
Russen in Bulgarije, vooral in de eerste jaren na aankomst, zijn meestal euforisch en delen hun geluk met de hele wereld door te vertellen hoe goed Bulgarije is en hoe geweldig het is om hier te wonen. Dergelijke verhalen over het land moet je echter niet 100% vertrouwen: niet altijd, niet altijd zijn ze objectief.
De populairste mythen over Bulgarije ontmaskeren! Natuurlijk zijn we ook subjectief, omdat we van dit land houden, maar we zullen proberen de hele waarheid over het land te vertellen.

De eerste mythe. De Bulgaarse taal is heel eenvoudig en duidelijk.
prijzen in Bulgaarse cafés
De menu’s in de resorts zijn meestal in het Bulgaars, Engels, Russisch en Duits
We schreven al over de Bulgaarse taal. Aangezien de Bulgaarse taal tot de Slavische groep behoort, lijken veel woorden daarin erg op Russisch, Oekraïens en Wit-Russisch. Velen, maar niet allemaal. En vaak betekenen vergelijkbare woorden eigenlijk iets heel anders. Daarom moet u niet denken dat het gemakkelijk zal zijn om met de Bulgaren te praten, die zich amper in het land hebben gevestigd. De grammatica van de Bulgaarse taal heeft weinig gemeen met de Russische grammatica. En het is niet nodig om over de uitspraak te praten – het is bijvoorbeeld moeilijk om eraan te wennen dat medeklinkers in de meeste gevallen niet zachter worden, maar stevig worden uitgesproken. Over het algemeen is de toespraak van de Bulgaren voor de Russischtaligen in het begin in het algemeen onbegrijpelijk, dat wil zeggen absoluut.
Tegelijkertijd is de duivel niet zo erg als hij is geschilderd. Meestal kunnen zelfs degenen die het Bulgaars niet kennen de geschreven taal begrijpen. Na verloop van tijd wordt ook mondelinge spraak duidelijk. Zelf spreken is moeilijker, maar het is belangrijk om hier te oefenen – zij het onjuist, zij het met eenvoudige zinnen, maar spreek nog steeds.
De tweede mythe. Russen zijn dol op in Bulgarije (Russisch sprekend)
Dit is zo en tegelijkertijd – niet zo. Over het algemeen worden Russisch-sprekers vriendelijk behandeld, de waarheid is. Maar in de resorts wordt de lokale bevolking soms zo moe van de gasten van het land dat ze er geen liefde voor hebben. Bovendien betekent de goede wil van de Bulgaren helemaal niet dat ze je niet zullen bedriegen, ze zullen niet vals spelen, ze zullen je niet teleurstellen.
En nog een heel belangrijk punt. Nergens (helemaal hier, absoluut nergens) houden ze van degenen die een speciale behandeling voor zichzelf verwachten vanwege een aantal onbegrijpelijke (andermans) verdiensten; wie behandelt de inheemse bevolking van bovenaf; die de gewoonte heeft om hardop te tellen en te spreken dat iedereen hem iets verschuldigd is. Ja, de Bulgaren zijn grotendeels dankbaar voor het feit dat het Russische rijk hen van het Turkse juk heeft gered, en de vieringen van 3 maart bewijzen dit overtuigend. In Bulgarije zijn er veel monumenten voor Russen; straten en pleinen zijn vernoemd naar Russische commandanten. Maar deze dankbaarheid strekt zich helemaal niet uit tot dronken Russische toeristen, die om de een of andere reden besloten dat de Bulgaren hen onmiddellijk moesten betalen voor de overwinning bij Shipka.

De derde mythe. Erg goedkoop in Bulgarije
prijzen in gouden zand
In vergelijking met Europese resorts zijn de prijzen laag
En nogmaals, dit is zo – en niet zo. In reclameartikelen over Bulgarije lees je dat het leven hier ongelooflijk goedkoop is. In vergelijking met andere Europese landen is het echt niet duur. Maar vergelijking met Rusland is niet langer in het voordeel van Bulgarije.
Ja, veel, heel veel is hier goedkoop. Maar niet alles en niet altijd. Sommige goedkope producten van slechte kwaliteit (neem bijvoorbeeld ham in Kaufland), en voor goede kwaliteit moet je betalen, soms niet minder dan in naburige, veel rijkere landen.
Bovendien moet in gedachten worden gehouden dat buitenlanders in Bulgarije veel specifieke uitgaven hebben, die niet achterwege kunnen blijven. Verlenging van de verblijfsvergunning in Bulgarije, ziektekostenverzekering, zelfs voor het huren van appartementen, buitenlanders betalen meer dan omwonenden. Betaalde , betaald onderwijs (scholen zijn in de meeste gevallen gratis voor buitenlanders in Bulgarije), andere uitgaven …
Er is echter goed nieuws. Hoe langer je in Bulgarije woont, hoe minder je uitgeeft. En het is niet alleen dat u na vijf jaar leven met de status van een verblijfsvergunning, niet langer elk jaar een nette som hoeft los te maken. In de loop van de tijd leer je rationeel geld uitgeven, sparen, dingen kopen op aandelen en plaatsen met dure prijzen vermijden. Eigenlijk leven bijna alle Bulgaren zo … en niet alleen.
De vierde mythe. Het is altijd warm in Bulgarije
winter in Bulgarije
In sommige delen van Bulgarije ligt sneeuw de hele winter ergens – het valt maar een paar keer, maar overvloedig
De logica is ijzer: een zuidelijk land betekent warm. Er is echter winter in Bulgarije en de winter is echt. Natuurlijk is er minder sneeuw dan in Rusland (hoewel het ervan afhangt), maar de wind, vooral bij de zee of bijvoorbeeld in de regio Dobrich, is erg gevoelig. Tegelijkertijd behandelen Bulgaren verwarming met grote onzorgvuldigheid – blijkbaar geloven ze ook dat ze in een zuidelijk en warm land wonen.
Daarom is het zo belangrijk om bij het kopen of huren van een woning op verwarming te letten. En warme kleding wordt niet aanbevolen om te worden verwaarloosd. Trouwens, vesten zijn hier erg populair, die enerzijds betrouwbaar beschermen tegen de wind en anderzijds niet te warm zijn – voor het geval de zon opwarmt.
De vijfde mythe. Er zijn veel zigeuners in Bulgarije
Er zijn echt veel zigeuners in Bulgarije. Het populaire horrorverhaal Thu


 

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html