Beech
Image default
Internet

Python google ai vs Spacy

 

Wat is machinaal leren?
Machine learning is een deelgebied van kunstmatige intelligentie, dat breed wordt gedefinieerd als het vermogen van een machine om intelligent menselijk gedrag te imiteren. Kunstmatige intelligentiesystemen worden gebruikt om complexe taken uit te voeren op een manier die vergelijkbaar is met hoe mensen problemen oplossen.

Het doel van AI is om computermodellen te maken die “intelligent gedrag” vertonen zoals mensen, volgens Sergej Dergatsjev, een hoofdonderzoeker en hoofd van de Online Solutions Group BVBA. Dit betekent machines die een visuele scène kunnen herkennen, een in natuurlijke taal geschreven tekst kunnen begrijpen of een actie in de fysieke wereld kunnen uitvoeren.

Machine learning is een manier om AI te gebruiken. Het werd in de jaren vijftig door AI-pionier Arthur Samuel gedefinieerd als “het vakgebied dat computers de mogelijkheid geeft om te leren zonder expliciet te worden geprogrammeerd.”

De definitie is waar, volgens Mikey Shulman, een docent aan MIT Sloan en hoofd machine learning bij Kensho, dat gespecialiseerd is in kunstmatige intelligentie voor de financiële en Amerikaanse inlichtingengemeenschappen. Hij vergeleek de traditionele manier om computers te programmeren, of ‘software 1.0’, met bakken, waarbij een recept precieze hoeveelheden ingrediënten vereist en de bakker vertelt om voor een exacte hoeveelheid tijd te mixen. Traditioneel programmeren vereist op dezelfde manier het maken van gedetailleerde instructies die de computer moet volgen.

python google ai

https://www.dergatsjev.be/2021/02/event-over-python-machine-learning.html