Beech
Image default
Vakantie

Een auto huren op Curacao in 2022: alles wat u moet weten.

Van Bandariba in het oosten tot de prachtige stranden in het westen of de beachclubs in het zuiden, elke hoek van Curaçao is prachtig. Het is dan ook geen wonder dat dit een van de meest bezochte landen van de Caribbean is. Velen kiezen voor een heerlijke zonvakantie, dus het huren van een auto is een goede optie om naar de meest adembenemende stranden te rijden en alle vrijheid te hebben. Rijd elke dag vanaf je hotel of appartement naar het strand of een van de vele activiteiten die er te doen zijn. Hier is alles wat u moet weten over het huren van een auto op Curacao.

Hoe een auto te huren in Curacao?

Een auto huren op Curacao geeft u de vrijheid om in uw eigen tempo te gaan en staan waar u wilt. Deze gids vertelt je precies hoe je een auto huurt op Curacao en hoe het is om daar te rijden, inclusief handige tips die goed zijn om te weten.

Huur een auto op Curacao via veiligautohurencuracao.nl. Bij boeking via Veilig Auto Huren Curacao zijn alle verzekeringen inbegrepen (geen verrassingen bij het ophalen van uw auto). Boek hier uw huurauto.

Wat heb je nodig om een auto te huren op Curacao?

Als u een auto huurt op Curacao, heeft u een aantal documenten nodig.

  • Uw rijbewijs uit uw thuisland
  • Uw ID (paspoort)
  • Credit kaart (niet altijd, bekijk dat dus goed van te voor)

De wettelijke rij leeftijd op Curaçao is 18 jaar. Om een auto te kunnen huren, moet u echter minimaal een jaar in het bezit zijn van uw rijbewijs. Over het algemeen vereisen autoverhuurbedrijven op Curaçao dat u 21 jaar of ouder bent en niet ouder dan de maximale leeftijd (meestal 70-75 jaar). Alle chauffeurs moeten een geldig rijbewijs, een identiteitsbewijs als identiteitsbewijs en een creditcard tonen om de betaling te kunnen doen.

 

Opmerking: de meeste autoverhuurbedrijven op Curaçao brengen een toeslag in rekening als u jonger bent dan 25 jaar.

 

Autoverzekering in Curacao

 

Een autoverzekering is in veel Europese landen niet verplicht, maar op Curaçao wel. Dit betreft de basisverzekering autoschade die bij het boeken wordt geregeld. Diefstaldekking wordt aanbevolen, maar is niet verplicht. Wanneer u besluit om extra dekking toe te voegen, zorg er dan voor dat u dat bij uw eerste boeking regelt, aangezien de prijzen het beste zijn als u dit op deze manier doet. U kunt ook controleren of uw creditcard polis de autohuurverzekering op Curaçao dekt.

Let op: Chauffeurs worden willekeurig gecontroleerd door de Curaçaose politie. Zorg daarom dat u uw documenten bij u heeft als u op Curaçao rijdt.

Is het gemakkelijk om in Curacao te rijden?

Voordat u een auto huurt op Curacao, is het belangrijk om enkele verkeersregels en gebruiken van het land te kennen. Ten eerste kunnen de wegen gaten hebben. In sommige gebieden zijn de wegen niet zo goed onderhouden. Maar er zijn ook genoeg wegen die goed onderhouden zijn. Rijden op Curaçao is verder geen probleem. Let gewoon goed op en rijd rustig.

 

De wegen

Er zijn verschillende wegen op Curacao. De ring, heeft een maximumsnelheid van 80 km/u. Deze weg is te herkennen aan de berm in het midden. Op de andere wegen mag je 60 km/u rijden en in woonwijken 40 km/u.

 

Toptips voor het huren van een auto in Curacao

Wanneer u uw huurauto op Curacao ophaalt, zorg er dan voor dat u rondloopt en controleert of alles aanwezig is.

Parkeren op Curaçao is meestal gratis maar kan op sommige plekken ook betaald zijn. Betaalde parkeerplaatsen hebben een nummer in het parkeervak en er staat een parkeermeter in de buurt. Let altijd op borden voor waar niet geparkeerd mag worden.

Tip: let op waar je parkeert en laat niets in de auto. Verwijder bijvoorbeeld alle waardevolle spullen en bagage als dat kan, want diefstal uit huurauto’s komt veel voor op Curaçao.

Benzine krijgen op Curaçao is vrij eenvoudig. Er zijn zowel zelfbedieningspompen als onderhouden (servitor)pompen.. Aan de pomp heb je twee opties: Dieselen Benzine. Het is belangrijk om de twee niet te verwarren!

Hoeveel kost een huurauto?

Er is altijd een grotere vraag naar het huren van een auto op Curacao tijdens de zomer en wintermaanden, wat de prijzen opdrijft. De prijs verschilt per model van de auto. Autoverhuur op Curacao is over het algemeen redelijk geprijsd. Kijk op veiligautohurencuracao.nl voor de beste deals.