Beech
Image default
Vakantie

Waarom een Bed & Breakfast geweldig is

Bed & Breakfasts bieden je een accommodatie die nergens mee te vergelijken is. Ben jij gewend om een hotel te boeken, of verblijf je normaal gesproken op de camping? Ook dan is een Bed & Breakfast een optie waar je zeker over moet nadenken.

Bed & Breakfast biedt waar voor je geld

Er is een argument waarom je voor een Bed & Breakfast zou moeten kiezen dat de gemiddelde Nederlander zeer zal aanspreken: waar voor je geld. Een Bed & Breakfast biedt een veel plezieriger verblijf dan je in de grotere hotelketens kunt verwachten. Gratis parkeren en een ontbijt zijn bij een hotel vaak optioneel (en niet al te best), bij een B&B is dit standaard. En zo zijn er meer zaken die bij een B&B zijn inbegrepen, terwijl je daar bij een hotel voor zou bijbetalen.

Elke kamer in een Bed & Breakfast is uniek

Is het je weleens opgevallen dat elke hotelkamer hetzelfde lijkt. Niet alleen bij hotels binnen eenzelfde keten, maar gewoon, alle hotels. Hetzelfde bed (waarmee de kamer bijna helemaal vol is), dezelfde neutrale kunst aan de muur en hetzelfde ongeïnspireerde goedkope meubilair.

Bij een Bed & Breakfast mag je meer verwachten. Elke kamer heeft een eigen inrichting. Sommige B&B’s hebben zelfs speciale thema kamers. Door de unieke inrichting is geen enkele accommodatie hetzelfde. Hierdoor wordt je verblijf extra memorabel.

Een Bed & Breakfast is lokale geschiedenis

Veel Bed & Breakfasts (niet allemaal) zijn gevestigd in historische panden. Soms is dat een dokterswoning, soms een oud klooster. In Twente kun je zelfs verblijven op een aantal historische landgoederen. Die rijke geschiedenis is vaak voelbaar wanneer je door de gangen loopt.

In een Bed & Breakfast is persoonlijke aandacht normaal

Als je in een hotel verblijft is het zomaar mogelijk dat je niet tweemaal hetzelfde gezicht achter de receptie ziet. En hoewel je uiterst vriendelijk wordt behandeld, blijft het allemaal wat zakelijk en afstandelijk. Een Bed & Breakfast is veel kleinschaliger en wordt gerund door de eigenaren zelf. Ze doen dit vanuit hun eigen passie. Dat staat garant voor een persoonlijke behandeling en geweldige service.

Kleine extraatjes

Bij Bed & Breakfasts mag je net wat meer verwachten dan in een hotel. Soms uit zich dat in een boekenkast of DVD collectie waar je gebruik van mag maken. Soms krijg je de vraag of je de versgebakken koekjes wilt testen. En als je bij het ontbijt liever geen kaas eet, dan halen ze vaak een extra soort vleesbeleg voor je (of iets veganistisch).

Alles bij elkaar is de keuze tussen een hotel en een mooie Bed & Breakfast niet zo moeilijk, toch? En het leuke is, je hoeft er niet eens ver voor te reizen. Ook in Twente zit je heerlijk in één van de geweldige B&B’s. Boek vandaag nog je volgende break op www.visittwente.nl