Beech
Verbouwen

Nuttige tips bij het kopen van nieuwe ramen en deuren

Je bent toe aan nieuwe ramen en deuren, maar hebt geen flauw idee wat er op de markt verkrijgbaar is? Geen probleem, als bouwexpert help ik je graag letterlijk en figuurlijk een handje. Ik ben thuis in de verschillende materialen en gids je met plezier door de mogelijkheden.

Start met het materiaal

Of je nu voor hout, aluminium of pvc kiest, je moet wel even stilstaan bij de voor- en nadelen van elk materiaal. Nu is het wel zo dat de laatste jaren de meeste nadelen zijn weggewerkt. Vaak is het dus toch een keuze van smaak, al blijft een houten raam natuurlijk net iets meer onderhoud vergen. Maar daarvoor ben ik er natuurlijk.

De functionaliteiten van de ramen

Natuurlijk wil je af en toe een raam open zetten, maar het kan ook handig zijn dat er een schuifraam is aan het terras. Denk dus goed na over de functionaliteit van je ramen. Een bouwexpert wijst je daarop. Kantelen, schuiven, klikken: het kan allemaal, maar je moet het wel laten voorzien natuurlijk.

Zonwering

Een ander belangrijk aspect waarvan ik merk dat het soms over het hoofd gezien wordt, is de zonwering. Ook hier heb je heel wat mogelijkheden, waarvoor je maar beter een specialist inschakelt. Rolluiken, lamellen, screens, … Opties genoeg om de zon en vaak ook de warmte buiten te houden. Tegenwoordig bestaat er ook al zonwering ingebouwd in het glas oftewel zonwerend glas.

Beglazing

De beglazing is ongetwijfeld een ander belangrijk onderdeel van je raam. Dubbel of hoogrendementsglas, ook hier kan een beetje advies geen kwaad. Isoleren is immers nodig, maar overisoleren volstrekt nutteloos. Als onafhankelijke bouwexpert weet ik perfect wat er nodig is en wat overbodige kosten zijn.

Ventilatie

De meeste van mijn klanten staan wel stil bij isoleren, maar ventileren komt er vaak niet aan te pas. Nochtans is dat bijna even belangrijk. Sinds enkele jaren is het trouwens ook wettelijk verplicht om te ventileren. Er zijn verschillende manieren van ventileren mogelijk, al vormt de eerste stap vaak venitlatieroosters en waar die te installeren.

Doe beroep op de bouwexpert

Als bouwexpert ben ik gespecialiseerd in ramen en deuren en algemeen in bouwen en verbouwen. Ben je dus op zoek naar onafhankelijk advies van een expert, dan kan je steeds bij mij aankloppen. Ik werk met verschillende specialisten samen en kom steeds met de meest efficiënte oplossing op maat.

http://www.xavierdebouwexpert.be/nl/blog/ramen-en-deuren/

Gerelateerde artikelen

Centrale verwarming installeren? Denk aan Camee!

Ontvang deskundig advies over kozijnhout voordat u dit gaat kopen

Aannemers elektriciteitswerken – een analyse