Beech
Image default
Verbouwen

skg 3* cilinders

Voor sommige mensen lijkt het alsof het beveiligen van een woning alleen maar besteed is aan mensen met een groot budget. Voor een alarm- of camerasysteem betaal je namelijk best een hoop geld. Gelukkig is het niet de enige manier om een woning te beveiligen. Je kunt namelijk het huis ook heel goed beveiligen met een goed slot en dat is ook nog eens een veel budgetvriendelijkere optie om het huis te beveiligen. Je moet dan wel kiezen voor het juiste slot, maar daar gaan we je bij helpen.

Hoe vind je het beste slot?

Voor het beste slot moet je namelijk letten op een aantal dingen. De allereerste is kijken welk cilinderslot je wil vervangen een keurmerk. Keurmerken zijn in het leven geroepen zodat mensen weten dat een bepaald product getest is op bepaalde onderdelen en er dus aan voldoet. Op die manier kan de consument de keuze maken voor het beste product in een bepaalde categorie. Voor sloten is die er ook. Namelijk het SKG 3 keurmerk. Wanneer je kiest voor dit slot, kies je voor een goed cilinderslot. Een cilinderslot is een hele goede beveiliging tegen inbraak omdat dit een slot is die voor inbrekers veel lastiger is om te openen. Normale sloten kunnen geopend worden door middel van gereedschappen die de inbreker het gat steekt. Bij een cilinderslot is het belangrijk dat de staafjes in de cilinder exact goed komen te staan. Dit kan niet met de gereedschappen van de inbreker, maar alleen met de sleutel die juist bij het slot hoort. Toch is dat niet de enige bescherming die het slot biedt.

SKG slot met kerntrekbeveiliging

Sloten als deze hebben daarnaast nog meer beveiliging. Het is namelijk zo dat de inbreker het slot niet open kan draaien, maar alsnog open kan breken. Daar gebruikt hij grof geschut voor. Hij kan een schroef in het slot draaien en trekt deze er vervolgens uit. Hier gebruikt hij een schroevendraaier voor en een koevoet om deze er vervolgens weer uit te trekken. Vervolgens heeft hij dan natuurlijk ook het slot geforceerd en kan hij de woning in. SKG 3 sloten hebben daarbij een extra bescherming in de vorm van een cilinder die gemaakt is van gehard staal. Dat maakt het onmogelijk om een schroef in het slot te schroeven en dus om deze techniek te gebruiken. Hiermee weet je de inbreker alsnog te slim af te zijn met het slot.

https://mc-sleutels.nl/