Beech
Image default
Zakelijk

Drie essentiële zaken voor uw werkplek aan huis

Nu wij allen in coronatijden thuiswerken merken we hoe belangrijk een goede werkplek nu eigenlijk is. De keukentafel en de living zijn goede plaatsen om te ontspannen maar laten we eerlijk zijn, de meeste productieve dagen zal ge daar niet beleven. 

Om uw productiviteit een boost te geven kan u de tips in dit artikel volgen. Wij snappen goed dat thuiswerken soms lastig en stressvol kan zijn. Daarom geven we u advies waarmee u direct aan de slag kan. 

De tips in dit artikel zijn gebaseerd op het idee dat u een aparte ruimte heeft om in te werken. Heeft u dit niet, dan kan u deze tips op eigen wijze toepassen op de living of de keukentafel (met uitzondering van het bureau).

Verlichting van uw werkplek

Te veel of te weinig licht op uw werkplek is nooit goed. Door slim gebruik te maken van uw ruimte kan u de zon weren of juist toestaan op uw werkplek. 

In de zomer is het meestal te warm om naast het raam te werken maar in de winter kan dit juist gunstig zijn. Doe er uw voordeel me en kies afhankelijk van het seizoen een andere plek om te werken. Zo kan u in de winter naast het raam werken om zoveel mogelijk natuurlijk licht op te vangen en in de zomer juist dieper in de kamer om de zon te vermijden. 

Investeer in een goed bureau om uw dagen aan te werken

Een goed bureau is de basis van elke productieve werkplek. Hoewel een simpel bureau volstaat om een uurtje aan te werken zijn er vele volwaardige alternatieve waarmee u lange en productieve dagen kan draaien. 

Denk bijvoorbeeld aan een verstelbaar bureau of zelfs een zit sta bureau. Verstelbare bureaus zijn de gouden standaard van werkende België. In elke prijsklasse is er wel een verstelbaar bureau beschikbaar. Het grote voordeel van verstelbare bureaus is dat ze niet meer zo duur zijn als vroeger én u kan er met vrijwel elke lichaamsbouw mee aan de slag. 

Door een bureau op de juiste hoogte in te stellen voorkomt u een verkeerde werkhouding hetgeen lichamelijke klachten met zich mee kan brengen. Daarnaast heeft u door de juiste werkhouding aan te nemen een betere doorbloeding hetgeen resulteert in hogere productiviteit, betere concentratie en een algeheel hogere sensatie van welzijn. 

De ultieme productiviteit boost op het gebied van bureaus is het zit sta bureau. Zit sta bureaus zijn in essentie hetzelfde als een verstelbaar bureau maar dan kan u deze een stuk hoger instellen. Waar een verstelbaar bureau slechts tot uw middel omhoog te stellen is kan een zit sta bureau vele malen hoger worden ingesteld. Door afwisselend zittend en staand te werken kan de doorbloeding van uw lichaam aanzienlijk verbeteren hetgeen betere prestaties met zich mee kan brengen. 

Completeer uw basis met een ergonomische bureaustoel

Een goede werkplek maakt u helemaal af met de juiste ergonomische bureaustoel. Afhankelijk van uw wensen, budget en behoeften zijn er vele soorten stoelen waar u uit kan kiezen. In zijn goede bureaustoelen verkrijgbaar vanaf 200 euro. Het midden- tot hoog segment begint bij ongeveer 800 euro. 

De verstelbaarheid van bureaustoelen ligt voornamelijk in het zitvlak, de rugleuning en de armleuningen. Het rugvlak kan van regulier materiaal gemaakt zijn of juist voorzien zijn van netbespanning. Netbespanning heeft als voordeel dat het zich automatisch vormt naar de rug van de gebruiker. Daardoor komt er minder spanning op de rug te staan hetgeen een gunstig effect heeft. 

Armleuningen zijn verstelbaar in meerdere richtingen: hoogte, breedte, diepte en zelfs de hoek. De beste keus is natuurlijk een bureaustoel die dit allemaal kan.