Beech
Image default
Auto

Een eigen auto: koop of lease

Het is natuurlijk de droom van iedere 18-jarige die net zijn rijbewijs heeft gehaald, maar het is ook een droom voor veel mensen die meer zelfstandigheid wensen: een eigen auto. De meeste reclameblokken op tv en zelfs reclames langs de weg bestaan zijn gevuld met mooie auto’s. Waar vroeger nog complete bedragen werden genoemd en heel af en toe werd gesproken over een maandbedrag, is dat maandbedrag nu vaak het eerste dat je ziet of hoort. Steeds meer mensen kiezen ervoor maandelijks een bedrag te betalen om in een mooie auto te rijden, dan dat ze in een keer een hele smak geld op tafel moeten leggen. Daarnaast komen er elke maand mooiere auto’s op de markt en is de kans groot dat je over een paar jaar weer in een andere auto wil rijden. Er is steeds meer vraag naar een lease auto.

Kopen voordeliger?

Tegenwoordig zijn er ook bepaalde betaalmogelijkheden wanneer je een auto koopt. Een gedeelte betaal je meteen, de rest wordt uitgespreid over bijvoorbeeld vijf jaar. Niet de twee jaar van een leasecontract. Door niet voor een lease auto te kiezen zijn je maandlasten op dat moment wel lager. Maar er bestaat een kans dat jij helemaal niet vijf jaar in die auto wil rijden. Daarnaast moet je niet vergeten dat je naast die maandlasten van het afbetalen ook gewoon wegenbelasting, verzekering, brandstof, reparaties en andere kosten gewoon moet betalen.

Alles in een prijs

Als je kiest voor een lease auto, zit alles mooi in een prijs inbegrepen. In de meeste leasecontracten zit standaard een prijs ingecalculeerd voor wegenbelasting, brandstof, verzekering en zelfs reparaties. De brandstof mag bijvoorbeeld wel alleen maar in Nederland verreden worden en hoewel Nederland maar klein is, is dat voor veel mensen toch al heel wat. Doordat alles in die ene prijs zit, hoef je geen rekening te houden met onverwachte kosten. Wanneer je met pech langs de weg staat, is een belletje naar de leasemaatschappij voldoende.

http://www.leaseautocentrale.nl/