Beech
Image default
Auto

Kun je een Citroën Berlingo leasen zonder bijtelling?

Rijd je in een leaseauto en rijd je hier ook privé meer dan 500 kilometers per jaar mee? Dan wordt er bijtelling berekend. De bijtelling is een bepaald percentage van de cataloguswaarde van de auto, gebaseerd op de CO2-uitstoot van de auto. Een lage CO2-uitstoot zal dus ook een lagere bijtelling zijn. Ga je de nieuwe Citroën Berlingo leasen en rijd je niet meer dan 500 kilometers privé in de auto van de zaak, dan hoef je geen bijtelling te betalen. Je kunt dan bij de belastingdienst een verklaring “Uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto” opvragen.

Hoe te handelen bij schade aan een leaseauto?

Je hoopt het natuurlijk nooit mee te maken, maar een ongeluk zit in een klein hoekje, ook bij leaseauto’s. Er kan altijd iets gebeuren en het is zaak dat je dan weet wat je moet doen.

Een leaseauto is verzekerd tegen schade. Dit zit namelijk in het bedrag wat je per maand aan de leasemaatschappij betaalt. Vaak is er wel een eigen risico aan verbonden. Hoeveel dat precies is, staat in de voorwaarden van je leasecontract.

Laat een schade aan de auto altijd repareren. Doe je dit tijdens de looptijd van je leasecontract niet, dan kan het bedrag aan het einde van de looptijd aanzienlijk hoger zijn.

Hoe je kunt besparen op leasekosten

Een leaseauto is makkelijk, maar afhankelijk van het merk en soort auto, kan een leaseauto ook best prijzig zijn. Natuurlijk bespaar je de kosten van de aanschaf van de auto, maar toch kan een steeds terugkerend hoog maandbedrag uiteindelijk ook een struikelblok worden. Denk er dan eens over om een tweedehands auto te leasen. Je betaalt minder per maand dan wanneer je in een nieuwe auto rijdt en een tweedehands auto wordt net zo goed onderhouden als een nieuwe auto.

http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen